Pekarík: Srdce, ochota, behanie a bojovnosť nesmú chýbať, aby sme išli ďalej

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 16:31 • 2 min
Pekarík: Srdce, ochota, behanie a bojovnosť nesmú chýbať, aby sme išli ďalej

VICHY - Nemecký tím má detailne preštudovaný, s viacerými jeho reprezentantmi sa stretáva pravidelne počas víkendov v náročných bundesligových zápasoch. Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekarík pred nedeľňajším osemfinálovým súbojom EURO 2016 (18.00 SELČ, Lille) vyhlásil, že sila úradujúcich majstrov sveta tkvie najmä v ofenzíve, ale bolo by chybou zamerať sa len na ňu.

slovakia

left justify in out

"Nemecko má pretlak ofenzívnych hráčov. Kvality Özila, Götzeho a Draxlera všetci dobre poznáme, ale určite nám nehrozí nebezpečenstvo len od nich. Nemôžeme sa sústrediť len na týchto hráčov, ale na celý nemecký tím, ktorý má ohromnú silu. Dúfajme, že náš tréner vymyslí na Nemecko dobrú taktiku," povedal Pekarík, ktorý sa z nemeckého tímu osobne pozná len s krídelníkom Wolfsburgu Julianom Draxlerom. "Z Herthy Berlín nie je v nemeckom tíme ani jeden hráč, ale s Draxlerom máme rovnakého manažéra. Stretli sme sa spolu na vianočnom večierku."

 

Keď Slováci vytiahnu na favorita tradičné zbrane, majú šancu uspieť. "Srdce, ochota, behanie a bojovnosť nesmú chýbať, keď chceme pomýšľať na dobrý výsledok. Veríme, že postupom do osemfinále sme nepovedali posledné slovo. Radi by sme dosiahli ešte väčší úspech," trúfa si Pekarík. Na otázku, či by vedel dať brankárovi Matúšovi Kozáčikovi radu pri exekúcii jedenástky, odpovedal: "Žiadny problém, keď sa spýta, poradím mu."

 

Podľa 29-ročného pravého obrancu môže osemfinálový súboj v Lille rozhodnúť jeden gól. "Môže to byť o ňom. Verím, že to budeme my, kto sa ujme vedenia. Chceme favorita potrápiť a urobíme všetko pre to, aby sme išli ďalej." Na margo víťazstva 3:1 nad Nemeckom v predšampionátovej príprave Pekarík poznamenal, že nemusí byť až takou výhodou jeho tímu. "Myslím, že tá prehra Nemcov bude ešte viac motivovať. Ich mentalita je taká, že nepodcenia žiadnu situáciu a určite si dajú väčší pozor."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona