Pekarík sa teší z Dudovho príchodu: Rád mu so všetkým pomôžem

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 07:21 • 2 min
Pekarík sa teší z Dudovho príchodu: Rád mu so všetkým pomôžem

BERLÍN - Nielen samotného aktéra, ale aj slovenského futbalového reprezentanta Petra Pekaríka potešilo stredajšie oficiálne potvrdenie transferu stredopoliara Ondreja Dudu z Legie Varšava do Herthy Berlín. Spoluhráči z národného mužstva sa tak stali kolegami aj na klubovej úrovni.

slovakia

left justify in out

"Je to veľmi príjemná správa. Ondrejovi veľmi rád pomôžem so všetkým, čo bude v novom pôsobisku potrebovať. Som rád, že to klaplo a že Ondrej je hráčom Herthy," povedal v stredu večer pre agentúru SITA Pekarík, ktorý preto neočakáva intenzívnejšie návštevy reprezentačného kormidelníka SR Jána Kozáka v Berlíne. "Tréner má isto všetko podrobne zmapované. Ak by však niekedy chcel prísť pozrieť sa na nás osobne, budeme veľmi radi," pousmial sa 29-ročný pravý obranca, účastník nedávnych ME vo Francúzsku.

 

Dvadsaťjedenročný záložník Duda priznal, že Pekaríka sa počas európskeho šampionátu ešte pred záujmom Herthy vypytoval na pôsobenie v Nemecku. "Pýtal sa ma na všeobecné veci. Je to výborná súťaž, jedna z najlepších na svete a pre neho veľký krok vpred. Hertha je pre Ondreja istotne dobrý klub, môže rozvíjať svoj veľký talent. Ani so životom v Berlíne určite nebude mať problémy," doplnil žilinský rodák Pekarík, ktorý po ME odpočíval, no už je nazad v tréningovom procese svojho mužstva. "Traja z kádra Herthy sme boli pri reprezentáciách; dostali sme tri týždne dovolenky, čo padlo veľmi dobre. Teraz však už naplno zarezávame. My traja najskôr s kondičným trénerom, postupne sa pridáme k tímu, ktorý je spolu v tréningu už štyri týždne," uzavrel pre SITA Peter Pekarík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona