Pekarík sa teší na kvalifikáciu, prípravu považuje za kvalitnú

NETKY.SK • 2 September 2014, 15:46 • 2 min
Pekarík sa teší na kvalifikáciu, prípravu považuje za kvalitnú

SENEC - Stabilný člen slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekarík sa už veľmi teší na začiatok kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Po štvrtkovom prípravnom dueli proti Malte v Žiline čaká na zverencov trénera Jána Kozáka ostrý štart v pondelok 8. septembra v Kyjeve, kde na Olympijskom štadióne nastúpia proti domácemu výberu. Dvadsaťsedemročný pravý obranca Pekarík verí, že tímu SR sa podarí preniesť si hernú aj výsledkovú pohodu z predchádzajúcich prípravných súbojov aj do kvalifikačného stretnutia. "Na zraz do Senca som prišiel vo výbornej nálade. Začínajú sa súťažné zápasy, veľmi sa na to teším. Príprava bola kvalitná a vydarená, už len to preniesť do kvalifikácie," prezradil odchovanec MŠK Žilina.

 

Podľa Petra Pekaríka by mohlo byť meranie síl s Maltou optimálne na prípravu mužstva pred náročným súbojom v Kyjeve. "Môžeme sa dobre naladiť pred kvalifikačným duelom na Ukrajine. Predovšetkým dobrým výsledkom a hrou. Na druhej strane nesmieme Maltu podceniť. Aj v predchádzajúcich dueloch sme sa presvedčili, že v zápasoch s rebríčkovo slabšími súpermi sme sa trápili. K žilinskému stretnutiu preto chceme pristúpiť absolútne zodpovedne a koncentrovane, aby sme sa pozitívne naladili pred dôležitým súbojom," pokračoval skúsený bek nemeckého klubu Hertha Berlín a pokračoval: "Veľmi by som si prial, aby sme vykročili správnou nohou a dobrým výsledkom. Na úvod kvalifikácie je to veľmi potrebné, aby bolo mužstvo v pohode. Od toho sa bude dať odraziť do ďalších kvalifikačných duelov." 

 

Zhovorčivý dočasný kapitán Herthy ďalej ozrejmil, že pred kvalifikačným zápasom v Kyjeve bude dôležitý nielen žilinský súboj s Maltou, ale sú nimi tiež už odohrané zápasy v prvej polovici kalendárneho roka 2014. "Zápas v Rusku bola veľmi dobrá príprava na Ukrajinu, pretože obidve mužstvá majú podobný herný štýl. Rovnako aj predtým stretnutia s Čiernou Horou či Izraelom. Boli to nároční protivníci a dosiahli sme dobré výsledky. Teraz je na nás, aby sme to preniesli ďalej," poznamenal Peter Pekarík. 

 

Ani nevysokého beka neobišli správy z Ukrajiny o nepokojoch, najmä v juhovýchodnej časti krajiny. Snaží sa však na to nemyslieť. "Nie je to nič príjemné. Vedomie, že človek cestuje do krajiny, kde vládne vojna a nepokoje, trochu ovplyvní psychiku hráčov. Sme tu však kvôli futbalu a absolútne sa na to koncentrujeme. Verím, že to všetko pôjde mimo nás. Ak sa zápas uskutoční v Kyjeve, tak určite bez najmenších problémov," poznamenal Peter Pekarík, ktorý na seniorskej reprezentačnej úrovni nemá skúsenosti s ukrajinským futbalom: "Možno som proti Ukrajine hral v mládežníckych kategóriách. Na klubovej úrovni som nastúpil proti Tymoščukovi počas jeho pôsobenia v Bayerne Mníchov." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies