Pekarík po zranení nazad v tréningu

NETKY.SK • 18 Október 2016, 11:29 • 2 min
Pekarík po zranení nazad v tréningu

BERLÍN - Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík sa vrátil do plnej tréningovej záťaže po trojtýždňovej absencii zavinenej zranením ľavého predného stehenného svalu.

slovakia

left justify in out

V pondelok absolvoval kompletnú tréningovú jednotku so svojimi spoluhráčmi z nemeckej bundesligovej Herthy Berlín, informoval o tom klubový web. Počas uplynulého týždňa Pekarík absolvoval individuálnu bežeckú prípravu. Čoskoro 30-ročný pravý obranca Pekarík (nar. 30. októbra 1986) sa zranil 24. septembra v 5. kole najvyššej nemeckej súťaže na pôde Eintrachtu Frankfurt (3:3), odohral vtedy iba prvý polčas. Chýbal koučovi národného tímu Ján Kozákovi počas októbrového asociačného termínu a súbojov v Slovinsku (0:1) a doma proti Škótsku (3:0). Rodák zo Žiliny Pekarík je dlhé roky pilierom defenzívy slovenského národného tímu, v ktorom si dosiaľ pripísal 72 štartov a 2 góly. 

V utorok sa na trávniku objavil aj Pekaríkov krajan zo stredu poľa Ondrej Duda, nepripravoval sa však so spoluhráčmi, ale individuálne. Informáciu aj s fotodokumentáciou prinieslo verifikované twitterové konto Herthy. Dvadsaťjedenročný stredopoliar je od svojho letného príchodu do Berlína mimo hry pre problémy s kolenom. Počas uplynulého týždňa absolvoval Duda bežecké cvičenia pod dohľadom atletického trénera Henrika Kuchna. Tréner Pál Dárdai dopraje sninskému rodákovi dostatok času, aby sa dôkladne pripravil na bundesligovú záťaž. Portál sportowefakty.wp.pl s odkazom na magazín Kicker referuje, že Duda bude zrejme alternatívou na štarte jarnej časti sezóny. Herthe patrí štvrtá priečka v tabuľke s trojbodovým mankom na vedúci Bayern Mníchov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona