Pekári plánujú v roku 2016 zvýšiť podiel čerstvého pečiva v obchodoch

NETKY.SK • 31 December 2015, 13:45 • 2 min
Pekári plánujú v roku 2016 zvýšiť podiel čerstvého pečiva v obchodoch

BRATISLAVA - Slovenskí pekári v roku 2016 plánujú zvýšiť podiel čerstvého pečiva v obchodnej sieti a tiež využiť finančné prostriedky z Programu rozvoja vidieka na zvýšenie technologickej úrovne svojich prevádzok.

slovakia

left justify in out

"Budú pracovať aj na rozšírení propagácie ich výrobkov ako základu zdravej výživy," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

 

Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov, ktorý je členom SPPK, je podľa jej informácií spokojný s tým, ako sa pekárom v roku 2015 podarilo prispôsobiť vyrábaný sortiment požiadavkám na zdravú výživu. "Podľa zväzu zvýšili využívanie tmavých múk, celozrnných výrobkov, znížili limit obsahu soli v chlebe a pečive z 2 % na 1,8 %," spresnila Holéciová.

 

Cukrári podľa nej tento rok začali vyrábať výrobky s vyšším podielom ovocia a nižším obsahom tuku. Pekári rozšírili ponuku svojich výrobkov aj pre segment rýchleho občerstvenia. Za úspech podľa nej považujú aj to, že cestovinári vyrábajú cestoviny z tvrdej pšenice, kvalitou porovnateľné s talianskymi cestovinami.

 

Zvýšilo sa aj povedomie spoločnosti o chlebe a obilninách ako základe zdravej výživy. "Pekárov však mrzí, že v roku 2015 sa nepodarilo zvýšiť záujem žiakov o pekárske, cukrárske a cestovinárske remeslo," dodala hovorkyňa SPPK.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies