Pečieme gaštany a tekvicové jadierka.

NETKY.SK • 28 Október 2011, 21:20 • 2 min
Pečieme gaštany a tekvicové jadierka.

Pečieme gaštany a tekvicové jadierka.

slovakia

left justify in out

img

GAŠTANY.

Neodmysliteľnou pochúťkou chladných jesenných dní sú pečené gaštany.

Jedlé gaštany, záleží na Vás koľko si ich nazbierate, alebo kúpite, najprv očistíme vlhkou utierkou. Potom ich narežeme do kríža cez brušká, t.j. cez najvypuklejšiu časť. Pozor aby sme neprerezali aj gaštan. Vložíme ich do vriacej vody a varíme asi 10 minút. Vyberieme necháme odtiecť, presypeme na suchý plech a v rúre pečieme 15-20 minút.

img

TEKVICOVÉ JADIERKA.

Tekvicové jadierka sú nielen chutné, ale ja zdravé. Obsahujú vitamín E-omladzuje bunky, B1,B2,B6-pôsobí na nervy, trávenie, svalovú činnosť, D-kosti, minerálne látky a stopové prvky.

Tekvicu na vrchu odrežeme, jadierka vyberieme a prepláchneme na site pod tečúcou vodou. Osolíme ich a necháme voľne usušiť na vzduchu. Plech potrieme 1 PL masti, vložíme jadierka vo vrstve asi 1 cm, ešte posolíme, dobre premiešame a sušíme v rúre asi 4  hodiny. Vyrezaná tekvica nám výborne poslúži ako ozdobná dekorácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona