Pečieme a varíme na Vianočné sviatky

NETKY.SK • 20 December 2010, 09:52 • 2 min
Pečieme a varíme na Vianočné sviatky

Pečieme a varíme na Vianočné sviatky

slovakia

left justify in out

img

DOBRÉ RADY PRI PEČENÍ

-          Hrozienka nepadnú na dno koláča, ak ich vopred obalíme v hladkej múke a až potom pridáme do cesta

-          Kakao bude tmavšie, ak ho zalejeme horúcim mliekom. Ak nie je v recepte mlieko, preosievame ho spolu s múkou, aby nevznikli hrudky.

-          Orechy pred lúpaním namočíme na noc do studeného mlieka. Pôjdu nám ľahšie lúpať a nebudú sklovité ako pri sparení.

-          Lieskové orechy ľahko ošúpeme, ak ich nasucho opražíme na teflónovej panvice (kým nezačne praskať šupka). Potom ich vyšúchame v utierku.

-          Ak máme málo orechov, časť z nich môžeme nahradiť  na masle opraženou strúhankou.

-          Riedku marmeládu zahustíme nastrúhanými piškótami.

-          Riedky lekvár zahustíme nastrúhaným perníkom.

-          Hustý lekvár a marmeládu rozriedime lyžicou vlažnej vody, bude sa ľahšie roztierať.

-          Chuť maku zvýrazníme, ak ho pred mletím nasucho opražíme na teflónovej panvici.

Zdroj: autor redakcia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies