Pečieme a varíme na Vianočné sviatky
DOBRÉ RADY PRI PEČENÍ
- Hrozienka nepadnú na dno koláča, ak ich vopred obalíme v hladkej múke a až potom pridáme do cesta
- Kakao bude tmavšie, ak ho zalejeme horúcim mliekom. Ak nie je v recepte mlieko, preosievame ho spolu s múkou, aby nevznikli hrudky.
- Orechy pred lúpaním namočíme na noc do studeného mlieka. Pôjdu nám ľahšie lúpať a nebudú sklovité ako pri sparení.
- Lieskové orechy ľahko ošúpeme, ak ich nasucho opražíme na teflónovej panvice (kým nezačne praskať šupka). Potom ich vyšúchame v utierku.
- Ak máme málo orechov, časť z nich môžeme nahradiť na masle opraženou strúhankou.
- Riedku marmeládu zahustíme nastrúhanými piškótami.
- Riedky lekvár zahustíme nastrúhaným perníkom.
- Hustý lekvár a marmeládu rozriedime lyžicou vlažnej vody, bude sa ľahšie roztierať.
- Chuť maku zvýrazníme, ak ho pred mletím nasucho opražíme na teflónovej panvici.
Zdroj: autor redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies