Pehavé šúľance

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 13:00 • 2 min
Pehavé šúľance

Suroviny pre 4 osoby: 50 dkg zemiakov, 25-30 dkg hladkej múky, 1 žĺtok, soľ, rozpustené maslo, trošku oleja, mletý mak, práškový cukor

slovakia

left justify in out

Príprava:

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, prelisujeme a necháme vychladnúť. Pridáme vajíčko, múku, trošku soli a vypracujeme cesto. Z cesta si tvoríme valčeky, krájame na malé kúsky a rukou urobíme šúľance hrubé a veľké asi ako malíček. Uvaríme ich v slanej vode, pokvapkáme olejom aby sa nelepili. Naložíme na taniere, posypeme mletým makom, práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.

 

Čas prípravy: 70 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies