Pedro rozhodol o triumfe Španielska v šlágri nad Talianskom

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 09:22 • 2 min
Pedro rozhodol o triumfe Španielska v šlágri nad Talianskom

MADRID - Úradujúci majstri sveta a Európy Španieli zdolali v jednom zo šlágrov futbalovej stredy Taliansko 1:0. O triumf súpera Slovenska v kvalifikácii EURO 2016 sa v druhom polčase prípravného duelu v Madride postaral Pedro Rodriguez a zatienil tak očakávaný debut Diega Costu v národnom tíme.

slovakia

left justify in out

Prestížny súboj dvoch posledných svetových šampiónov sa na štadióne Vicente Calderona niesol podľa predpokladov pod taktovkou Španielov, ktorých prevaha rezultovala v 63. minúte v jediný gól v zápase. Pedro sa po kombinácii Andreasa Iniestu a Davida Silvu v šestnástke dostal k odrazenej lopte a prízemnou strelou prekonal Gianluigiho Buffona.

      

V drese domácich absolvoval reprezentačnú premiéru naturalizovaný Brazílčan Diego Costa, ale kanonier Atletica Madrid zostal na domovskom trávniku svojho klubu tentoraz dlžný svojej povesti ostrostrelca. Napriek tomu bol tréner Španielov Vicente del Bosque s jeho výkonom spokojný. "Boli úseky, keď sme hrali naozaj veľmi dobre a aj on sám mal jednu alebo dve šance," povedal kouč pre španielsku televíziu Telecinco.
      

Costu potešilo, že jeho debut mal víťazný nádych: "Som šťastný, že som konečne nastúpil v španielskom drese. Prvý zápas nikdy nie je ľahký a to sa dnes aj potvrdilo. Potešilo ma, že sme vyhrali, ale viem, že som schopný ukázať oveľa viac..."
      

Tradične mal španielsky tím v repríze finále EURO 2012 jasnú prevahu v držaní lopty (70 percent ku 30), výrazne viac streleckých pokusov a súpera nepustil takmer k ničomu. "Hrali sme živo, lopta zbytočne nestála a keď ju mali Taliani, boli sme ostražití," chválil svojich zverencov Del Bosque. Španieli tak v 33. vzájomnom dueli európskych gigantov vyrovnali celkovú bilanciu s Talianskom na 10 víťazstiev, 13 remíz a 10 prehier.
      

Bez viacerých hráčov základnej zostavy vrátane útočníka Maria Balotelliho sa Taliani nedokázali v ofenzíve presadiť. "Bolo jasné, že domáci sú lepším tímom. Čakal som od svojich hráčov trochu viac, ale ukázalo sa, že momentálne nemáme na to, aby sme tak silného súpera napádali vyššie na jeho polovici. Ale máme dostatok času, aby sme aj toto v našej hre do začiatku MS zlepšili. Nemám v tomto smere obavy," povedal tréner Talianska Cesare Prandelli.
      

Španieli sa v zápase kvalifikačnej C-skupiny EURO 2016 predstavia na Slovensku 9. októbra tohto roka, odveta sa uskutoční 5. septembra 2015 na Pyrenejskom polostrove.
      
Prípravný zápas v Madride:

Španielsko - Taliansko 1:0 (0:0)

Gól: 63. Pedro

Zostava a striedania Španielska: Casillas (46. Valdes) - Azpilicueta, Martinez, Ramos (66. Albiol), Alba - Busquets (46. Alonso), Thiago Alcantara - Pedro (82. Cazorla), Fabregas (46. Silva), Iniesta (66. Navas) - Costa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies