Pedro Almodóvar pripravuje snímku Silencio

NETKY.SK • 4 Január 2015, 15:45 • 2 min
Pedro Almodóvar pripravuje snímku Silencio

BRATISLAVA - Španielsky režisér Pedro Almodóvar pripravuje snímku s názvom Silencio. Šesťdesiatpäťročný filmár prezradil v rozhovore pre britský denník Financial Times, že pôjde o pôsobivú drámu zo sveta žien.

slovakia

left justify in out

"Snímka sa volá Silencio (v preklade Ticho, pozn. SITA), pretože je to hlavný element, ktorý vedie k tým najhorším veciam, ktoré sa stávajú hlavným protagonistkám," dodal. Film, ktorého scenár je už hotový, by mali začať nakrúcať v apríli. Herecké obsadenie zatiaľ nie je známe.


Pedro Almodóvar je zrejme medzinárodne najznámejší a najúspešnejší španielsky režisér svojej generácie. Jeho filmy sa vyznačujú zložitým dejom, kontroverznosťou, kombinovaním viacerých žánrov či farebnosťou, pričom sa sústredí predovšetkým na témy ako túžba, vášeň, rodina a identita. Má titul Čestného zahraničného člena americkej Akadémie filmových umení a vied. Za snímku Hovor s ňou (2002) získal Oscara v kategórii Najlepší scenár, pričom ho nominovali aj v kategórii Najlepší režisér. Dráma Všetko o mojej matke (1999) zas zvíťazila v kategórii Najlepší zahraničný film. Okrem toho medzi jeho najznámejšie snímky patria Ženy na pokraji nervového zrútenia (1988), Na dno vášne (1997), Zlá výchova (2004), Volver (2006), Rozorvané objatia (2009) či Koža, v ktorej žijem (2011).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona