Pedagógovia žiadajú na pôžičkách z fondu 6,46 mil. eur

NETKY.SK • 5 Október 2013, 11:19 • 2 min
Pedagógovia žiadajú na pôžičkách z fondu 6,46 mil. eur

BRATISLAVA – Pedagógovia žiadajú dohromady sumu 6,46 milióna eur z Fondu na podporu vzdelávania. Do 30. septembra mohli pedagogickí zamestnanci, odborní zamestnanci a interní doktorandi posielať fondu žiadosti o pôžičku. Dohromady poslali 690 žiadostí, 39 z nich doručili po termíne.

slovakia

left justify in out

Počet žiadostí o pôžičku takmer desaťnásobne presiahol priemer posledných rokov. Priemerný počet doručených žiadostí o pôžičku za posledné štyri roky bol 72, informuje hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Pedagógovia žiadali o pôžičky v priemernej výške presahujúcej 9 900 eur. Najväčší záujem je o pôžičky do 5 000 eur, teda o tie, pri ktorých nie je potrebný ručiteľ a preukazovanie účelu použitia. Takýchto žiadostí je viac ako 54 percent. Podľa hovorcu Kaliňáka môže za výrazný nárast v počte žiadostí zmena podmienok poskytovania pôžičiek platná od 1. januára 2013, ako aj zlepšená informovať o fonde. 

„V zmysle zákona má fond 60 dní na rozhodnutie o schválení, respektíve neschválení pôžičiek, pričom schvaľovanie pozostáva z viacerých etáp,“ hovorí Pavol Kučmáš, ktorý je poverený riadením fondu. V súčasnosti spustili prvú etapu schvaľovacieho procesu, doručené žiadosti teraz zaevidujú a posúdia, či spĺňajú podmienky. Schvaľovanie pôžičiek by mali ukončiť v polovici novembra, kedy by mali zverejniť zoznam schválených a neschválených žiadostí. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies