Pedagógovia si budú môcť overiť svoje kompetencie online testovaním

NETKY.SK • 5 Marec 2019, 14:36 • 2 min
Pedagógovia si budú môcť overiť svoje kompetencie online testovaním

BRATISLAVA - Pedagógovia na Slovensku si budú môcť overiť svoje kompetencie a prispieť tak k zlepšeniu kvality a efektívnosti svojho ďalšieho vzdelávania.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Filip Galleé z Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM). Testovanie sa uskutoční od 1. do 16. apríla prostredníctvom internetu na stránke NÚCEM.

 

"Cieľom testovania je získať objektívnu spätnú väzbu o úrovni kompetencií pedagogických zamestnancov vo veku do 65 rokov, ktorí učia študentov stredných škôl, a ostatných pedagogických zamestnancov (výchovní poradcovia, psychológovia, asistenti...) pôsobiacich v základných školách na Slovensku," ozrejmil Galleé.

 

Účasťou na výskume podľa jeho slov pomôžu pedagógovia získať za Slovensko dáta, na základe ktorých pripraví NÚCEM odporúčania pre Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR a poskytovateľov celoživotného vzdelávania.

 

Testovanie má umožniť zúčastneným zistiť, na akej úrovni sú ich všeobecné schopnosti v čítaní s porozumením, matematike a riešení technických problémov s využitím IKT. Svoje výsledky tiež budú môcť porovnať s výsledkami bežnej slovenskej aj medzinárodnej populácie (priemer OECD).

 

"Všetky poskytnuté odpovede sú anonymné a získané dáta budú slúžiť výlučne na spracovanie na výskumné účely," zdôraznil Galeé s tým, že nebudú použité napríklad na kontrolu zapojených pedagogických zamestnancov.

 

Druhú etapu testovania pripravuje NÚCEM v spolupráci s medzinárodným centrom štúdie OECD Program medzinárodného hodnotenia dospelých (PIAAC). Vzniklo v rámci národného projektu Medzinárodné hodnotenie kompetencií dospelých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies