Pedagogický ústav chce ukázať žiakom pozitívne príklady úspešných Slovákov

NETKY.SK • 25 August 2017, 10:21 • 2 min
Pedagogický ústav chce ukázať žiakom pozitívne príklady úspešných Slovákov

BRATISLAVA - Štátny pedagogický ústav podporí projekt DVD dokumentov pre základné a stredné školy, ktorý predstaví žiakom úspešných Slovákov a Slovenky.

slovakia

left justify in out

Na podpore tohto projektu sa zhodol riaditeľ Štátneho pedagogického ústavu Ľudovít Hajduk a štátna tajomníčka ministerstva školstva Oľga Nachtmannová.

Hajduk hovorí, že keď hľadáme stopy po Slovákoch, ktorí vo svete uspeli, nachádzame fascinujúce osobnosti a príklady pre naše ďalšie generácie. "Vieme , že slovenskí architekti, projektanti sa podpísali pod Panamský a Korintský prieplav, že sa zaslúžili o stavebný rozkvet Šanghaja a Singapuru? Vieme o osobnostiach, ktoré prišli s novými objavmi vo vede, vynašli nové trendy v podnikaní, gastronómii? Alebo o tom, že prvý HIV test je dielom bratislavského rodáka, a že GPS sa tiež bez spolupráce so slovenským vynálezcom nezaobišla? To všetko určite stojí za rekapituláciu a predstavenie Slovákov, ktorých mená rezonujú vo svete,“ zdôvodnil záujem o podporu projektu Hajduk s tým, že projekt DVD dokumentov o úspešných osobnostiach zo Slovenska má za cieľ ukázať mladým pozitívne príklady z našej minulosti i prítomnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies