Pedagóg v Burundi zneužil 17 školáčok: Muž bol navyše infikovaný vírusom HIV

NETKY.SK • 9 Február 2017, 06:30 • 2 min
Pedagóg v Burundi zneužil 17 školáčok: Muž bol navyše infikovaný vírusom HIV

BUJUMBURA - Na 30 rokov väzenia odsúdili v stredu v africkom štáte Burundi pedagóga (59) infikovaného vírusom HIV, ktorý v zmysle verdiktu súdu v meste Gitega zneužil 17 školáčok vo veku 9-12 rokov.

slovakia

left justify in out

Súd súčasne zaviazal učiteľa k úhrade v prepočte 1600 eur odškodného každej z poškodených.

 

K zneužitiam došlo v prestávkach vyučovania alebo po jeho skončení, keď učiteľ podal dievčatám limonádu so sedatívami, omámil ich a zneužil, vypovedali svedkovia.

 

Zatiaľ nevedno, či násilník svoje obete infikoval vírusom HIV, ktorý spôsobuje smrteľnú stratu imunity AIDS.

Práve v stredu odsúdili v bavorskom Mníchove iného muža, ktorý infikoval svoju bývalú partnerku vírusom HIV, na úhradu odškodného vo výške 71.000 eur.

 

Žena sa s mužom zoznámila v roku 2012 a žiadala ho, aby si dal urobiť test na HIV, kým budú mať spolu pohlavný styk, pretože jeho predchádzajúca partnerka zomrela na AIDS. Muž absolvoval všeobecnú lekársku prehliadku, ktorá však nezahŕňala test na HIV. A žene povedal, že je zdravý. Niekoľko mesiacov po ich prvom sexe testy potvrdili, že partnerka je HIV pozitívna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona