Pečovský: Zápas s Ruskom je doterajší vrchol mojej kariéry

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 11:25 • 2 min
Pečovský: Zápas s Ruskom je doterajší vrchol mojej kariéry

VICHY - Kapitán futbalového klubu MŠK Žilina Viktor Pečovský má za sebou premiérové vystúpenie na vrcholnom reprezentačnom podujatí.

slovakia

left justify in out

V stredu odohral v slovenskom drese celé víťazné stretnutie proti Rusku (2:1) v rámci základnej B-skupiny ME vo Francúzsku. Slováci, ktorí v prvom dueli podľahli Walesanom 1:2, sa ziskom troch bodov priblížili k splneniu svojho cieľa - postupu do osemfinále turnaja.

Tridsaťtriročný záložník Pečovský priznal, že pred svojím 33. štartom za národné mužstvo podľahol tréme. "Trošku áno. Najmä pred samotným zápasom, keď sme prišli na štadión. Len čo sa však začal duel výkopom, opadlo to zo mňa. Podporila to aj skvelá atmosféra. Veľmi som chcel zasiahnuť do priebehu zápasov na šampionáte. Účinkovanie pred takouto kulisou bolo akousi čerešničkou na torte v mojej futbalovej kariére. Stretnutie s Ruskom patrí na jej úplný vrchol," povedal Pečovský pre oficiálny web MŠK Žilina a pridal svoj pohľad na priebeh stretnutia: "Celé mužstvo sme to nemali ľahké. V prvom polčase sme hrali svoju hru, držali loptu a najmä využili naše šance. V druhom dejstve začali Rusi riskovať, my sme sa stiahli, no bojovali sme po úplné dno svojich síl. Bol to enormný tlak, ktorý sme ustáli iba vďaka našej obetavosti. Nechali sme na trávniku všetko, srdce. Ukázalo sa, aká sme silná partia, správny kolektív."

Po historicky prvom víťazstve Slovenska na ME bol dôvod na oslavu, nezostalo však na ňu mnoho síl. "Bola neskutočná eufória, skvelá nálada v šatni. Priznám sa však, že sme oslavovali už aj veľkolepejšie. Súboj s Ruskom nás stál naozaj veľa síl, preto neostali už na pozápasové oslavy v kabíne. Potrebujeme si poriadne oddýchnuť a sústrediť sa na záverečné vystúpenie v skupine," uviedol defenzívny stredopoliar Pečovský.

Na "sokolov" čaká ešte pondelkový duel s Angličanmi (Saint-Étienne, 21.00 h). "Jasným cieľom je postup zo skupiny. Šampionát je vyrovnaný, rozhoduje momentálna forma tímov. Anglicko už nie je iba o tvrdom hernom štýle, ale vo svojom kádri majú viacerých technicky skvele vyspelých futbalistov. Snažia sa o kombinačný futbal, takmer všetci hráči sú z Premier League - nečaká nás nič ľahké. Ja však verím, že vo Francúzsku ešte zažijeme víťazný pocit," skonštatoval Pečovský pre mskzilina.sk. Na margo prechodného domova Slovákov dodal: "Máme vytvorené ideálne podmienky. Vichy je malé, no pekné mesto. Chodíme sa často prejsť do mesta, vyvetrať hlavu, máme tu ten správny pokoj. Na hoteli si môžeme kvalitne oddýchnuť, každý sme na izbe sám."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona