Pečovský verí, že sa do zimnej prípravy zapojí naplno

NETKY.SK • 4 November 2016, 18:47 • 2 min
Pečovský verí, že sa do zimnej prípravy zapojí naplno

ŽILINA - Slovenský futbalový reprezentant a hráč MŠK Žilina Viktor Pečovský chýba pre zranenie na trávnikoch už viac ako mesiac. V dueli 10. kola Fortuna ligy na ihrisku Zlatých Moraviec 24. septembra si skúsený 33-ročný defenzívny stredopoliar (nar. 24. mája 1983) zlomil nohu po súboji s protihráčom Tihomirom Kostadinovom. Následne absolvoval operáciu tenšej kosti predkolenia a roztrhnutých väzov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, postupne zaberať by mal začať v januári.

slovakia

left justify in out

"Prvotne ma najviac trápilo, čo bude ďalej. To už je za mnou, ustúpilo to. Myslím do budúcnosti, snažím sa robiť všetko, aby som mojej ľavačke čo najviac pomohol, začal s chalanmi čo najskôr trénovať a vrátil sa minimálne v takej forme, v akej som bol pred zranením. Verím, že do zimnej prípravy sa zapojím naplno, bez obmedzení. Nechcem nič uponáhľať, predovšetkým nech liečba pokračuje tak, ako má. Toto je môj cieľ a podriadim tomu všetko," vyjadril sa v rozhovore na klubovom webe kapitán MŠK Žilina.


Pečovského teší, že najhoršie patálie má už za sebou, aj sadra na nohe je už minulosťou. Povzbudilo ho aj pôsobenie v kolektíve so spoluhráčmi, ktorí rodáka z Brezna dennodenne podporujú. "Moju ľavačku už namiesto sadry zdobí ortéza, čo je pre mňa oveľa lepšie a veselšie, pretože môžem s nohou pomaly hýbať. Som znova o kúsok vpred, bližšie k trávniku," skonštatoval ďalej Viktor Pečovský a doplnil: "V utorok mám väčšiu kontrolu. Som zvedavý, čo na to povie náš klubový lekár. Pôjdem aj na röntgen, kde zistíme viac. Nesmieme zabúdať na vyberanie skrutky, čím skôr to bude, tým lepšie. Myšlienka na to, že mám v nohe veľkú skrutku, nie je najpríjemnejšia."


Tridsaťpäťnásobný reprezentant SR a účastník ME 2016 vo Francúzsku sa momentálne pripravuje individuálne. "S fyzioterapeutom Tomášom Lintnerom trávim predpoludním v posilňovni. Striedam tréningy brucha s elektrostimuláciou na stehenné svaly proti ochabnutiu svalstva. Inokedy zasa mám celotelové zaťaženie v rámci dolných končatín v adekvátnej intenzite. Beriem to ako spestrenie, verím, že nenaberiem príliš veľa svalov," poznamenal Pečovský, ktorý voľný čas trávi najmä v pohodlí domova - barly sú povinnou výbavou.

 

"Ani s rodinou sa nedá ísť na výlet. Som na nich odkázaný. Paradoxne mám viac času, no iba oddychujem doma, s nohou jemne pohybujem a mám ju vyloženú. Po zložení sadry je členok poriadne stuhnutý, preto je mojou najväčšou výzvou čo najskôr ho rozhýbať." Spoluhráči zo Žiliny mu jeho rekonvalescenciu urýchľujú výbornými výsledkami, MŠK Žilina figuruje po 14. kole na čele Fortuna ligy so sedembodovým náskokom pred Podbrezovou a deväťbodovým pred tretím v klasifikácii Slovanom Bratislava.

 

"Nielen výsledkami, ale aj predvedenou hrou. Keď prídem do kabíny, cítim dobrú náladu, ktorá sa prenáša aj na mňa. Nemyslím tak na to moje zranenie, pri pozitívnom prístupe spoluhráčov skôr na čo najrýchlejší návrat na trávnik," dodal na klubovom webe Viktor Pečovský.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies