Pečovský po návrate: Výpadok som cítil najmä v druhom polčase

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 13:02 • 2 min
Pečovský po návrate: Výpadok som cítil najmä v druhom polčase

ŽILINA - Kapitán futbalistov MŠK Žilina a stabilný člen slovenskej reprezentácie Viktor Pečovský v utorok po prvý raz nastúpil na súťažné stretnutie po viac než mesačnej absencii zavinenej zranením.

slovakia

left justify in out

Líder Žilinčanov chýbal na slovenských trávnikoch od začiatku marca pre problémy s výrastkom na päte, vynechal tiež dva prípravné zápasy A-mužstva SR proti Lotyšsku (0:0) a Írsku (2:2). V utorok odohral 76 minút na pôde Slovana Bratislava v bezgólovom prvom stretnutí semifinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2015/2016.
"Sám som bol prekvapený, že som vydržal až tak dlho," citoval portál fortunaliga.sk 32-ročného stredopoliara, ktorý doplnil: "S mužstvom som po zranení naplno trénoval iba štyri dni a výpadok som cítil predovšetkým v druhom polčase. Dochádzal mi dych a tvrdli mi nohy. Som však rád, že som konečne mohol nastúpiť. Dôležité je, že bolesť sa mi nevrátila. Verím, že to bude každým zápasom už lepšie a nášmu tímu pomôžem čo najviac."

Pred odvetným súbojom v Žiline (v utorok 12. apríla o 18.00 h) sú obe mužstvá rovnako vzdialené od prieniku do finále. Naďalej platí, že Žilinčania v tejto sezóne SP ešte neinkasovali. "Sme radi, že naša defenzíva pracuje v pohárovej súťaži dobre. Je však pravda, že pred bránkou súpera sme neboli veľmi nebezpeční. Asi sme sa priveľmi koncentrovali na to, aby sme nedostali gól, pretože ak by sme prehrali, v odvete by sa to ťažko otáčalo proti mužstvu, akým je Slovan. Takto je všetko otvorené. Verím, že doma to zlomíme v náš prospech," skonštatoval rodák z Brezna Pečovský.

MŠK Žilina by prípadným triumfom v Slovnaft Cupe prenikol do pohárovej Európy. Vo Fortuna lige patrí Žilinčanom osem kôl pred koncom až piata pozícia (tretí Spartak Myjava má na svojom konte o sedem bodov viac, pozn.) a je reálne, že prostredníctvom umiestnenia v najvyššej domácej súťaži sa do pohárových súťaží Európskej futbalovej únie (UEFA) nedostanú. "Ciest do Európy je viac, nemyslím si, že tá ligová by bola pre nás už pasé. Do konca sezóny ešte zostáva veľa kôl. Za určitých okolností môže ísť do predkola Európskej ligy aj štvrté mužstvo tabuľky. Toto sú však len špekulácie. Naším snom je získať Slovenský pohár a urobíme pre to všetko," uzavrel pre fortunaliga.sk Viktor Pečovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies