Pečovský: Nejde o nič, ale nepokazme si to

NETKY.SK • 9 Október 2013, 11:00 • 2 min
Pečovský: Nejde o nič, ale nepokazme si to

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti sa už v kompletnom zložení pripravujú na posledné dva kvalifikačné zápasy MS 2014 v Brazílii. V Grécku a v Lotyšsku 11., resp. 15. októbra sa podľa stredopoliara Viktora Pečovského hodlajú rozlúčiť s G-skupinou tak, aby nepokazili dobrý dojem z herného prejavu v posledných troch zápasoch pod vedením nového trénera Jána Kozáka.

slovakia

left justify in out

"Bolo by škoda prácu, ktorá sa nám podarila v posledných troch zápasoch s Rumunskom a s Bosnou, pokaziť nejakým zlým výsledkom alebo zlým herným prejavom. Naša hra sa javila dobre, takže myslím, že všetci urobia maximum, aby to pokračovalo, aby mužstvo podalo dobrý výkon," povedal pre TASR futbalista MŠK Žilina, ktorý v boji o Brazíliu odohral 485 minút a strelil víťazný gól v Bosne a Hercegovine. Podľa Pečovského nemôže byť fakt, že Slováci už postúpiť nemôžu, dôvodom na experiment či menšie nasadenie v oboch dueloch: "Z hľadiska postupu nám nejde o nič. Ale v minulosti sme si práve takéto zápasy dokázali pokaziť sami a aj ľudí sklamať. Teraz urobíme všetko, aby sme záver kvalifikácie zvládli lepšie. Nikto tu nie je preto, aby prehral, možno u ľudí to evokuje, že už o nič nejde, ale my chceme zvládnuť tieto záverečné zápasy k spokojnosti."

Ku spoluhráčom sa už pridalo aj trio Vladimír Weiss, Ján Mucha a Martin Jakubko, ktoré absentovalo na pondelňajšom zraze. Príznaky chrípky sa prejavili u obrancu Tomáša Hubočana, ktorý po ligovom zápase v Rusku absolvoval očkovanie, ale podľa slov reprezentačného lekára Jána Baťalíka bude v poriadku. Baťalík tiež podal dobrú správu o zranení stredopoliara Samuela Štefánika z holandského Nijmegenu, ktorý by mohol byť k dispozícii už na súboj s Grékmi.

"Problémový je zadný stehenný stav, ťahá ho to aj v pokoji. Urobili sme kontrolné sonografické vyšetrenia, nie je tam žiadna štrukturálna zmena, takže hoci sme ho ešte šetrili, už pôjde do tréningu a pokúsime sa ho pripraviť na zápas. Uvidíme najbližších 48 hodín, keď toho vstúpime a hráča zaťažíme na 90 percent. Myslím však, že bude pripravený," povedal Baťalík na margo Štefánika vo videorozhovore na oficiálnom webe SFZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies