Pečovský: Na postup na ME nezabudnem do konca života

NETKY.SK • 12 November 2015, 17:39 • 2 min
Pečovský: Na postup na ME nezabudnem do konca života

BRATISLAVA - Zo súčasného kádra slovenskej futbalovej reprezentácie si ako prvý moderný štadión trnavskej City Arény na vlastnej koži vyskúšal kapitán MŠK Žilina Viktor Pečovský.

slovakia

left justify in out

Osvedčený 32-ročný defenzívny štít A-tímu SR priviedol Žilinčanov na trávnik tohto moderného športového komplexu v nedeľu 30. augusta na stretnutie 7. kola slovenskej najvyššej súťaže. Bolo to iba týždeň po slávnostnom otvorení.

"S akými pocitmi budem po čase na tento trávnik vstupovať v drese slovenskej reprezentácie pred súbojom so Švajčiarskom? Poviem pravdu: všetci sa veľmi tešíme. Štadión je naozaj nádherný. Už som na ňom hral. Navyše, počúvam správy, že už je vypredané. Pre nás všetkých to bude určite niečo iné, ako sme prežívali doteraz," reagoval Viktor Pečovský na otázku agentúry SITA.

Podľa rodáka z Brezna sa zverenci Jána Kozáka chystajú na záverečné dve stretnutia v kalendárnom roku 2015 veľmi zodpovedne, lebo si zbytočným zaváhaním nechcú pokaziť dojem nie iba z celého súťažného ročníka, ale aj z celej úspešnej kvalifikácie o postup na ME 2016.

"Bolo by veľkou škodou poslednými dvoma vystúpeniami si pokaziť všetko, čo sme doteraz dosiahli. Preto pre dobrý výsledok urobíme maximum," skonštatoval odchovanec FK Tatran Čierny Balog, ktorý futbalovo dospel v Dukle Banská Bystrica (1998 - 2000).

"Z celej úspešnej kvalifikácie mi navždy zostanú v pamäti dva ohromné zážitky. V prvom rade senzačné víťazstvo nad Španielskom, ktoré sme dosiahli na našom štadióne v Žiline. Samozrejme, aj duel v Luxembursku, kde sme potvrdili postup na európsky šampionát. Tie emócie boli obrovské a neuveriteľné. Na tie chvíle nezabudnem do konca života," opísal Viktor Pečovský svoje najkrajšie okamihy v doterajšej futbalovej kariére.

Podľa Pečovského základom historického postupu do Francúzska bolo úvodných šesť stretnutí kvalifikácie, v ktorých zverenci Jána Kozáka bez výnimky zvíťazili. "Ako tím sme získali zdravú sebadôveru. Zbavili sme sa tlaku, že musíme vyhrať. Lebo my sme to vlastne už dokázali. Práve ten výborný vstup do kvalifikácie nás posunul do Francúzska. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo dosiahnuť. Nesmierne si vážim tento výborný výsledok. Majstrovstvá Európy budú môj splnený detský sen. Ak by som na nich budúci rok hral aspoň v jednom zápase, bol by som veľmi šťastný," priznal Viktor Pečovský, ktorý v A-tíme Slovenska debutoval v auguste 2012 v súboji s Dánskom (3:1). Odvtedy sa húževnatý Horehronec vypracoval na defenzívnu oporu slovenskej reprezentácie. V najcennejšom drese už nastúpil 28-krát, pričom sa raz zapísal aj medzi úspešných strelcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies