Pečovský má na Balkán dobré spomienky, ale dôležitejší je tím

NETKY.SK • 14 November 2014, 17:21 • 2 min
Pečovský má na Balkán dobré spomienky, ale dôležitejší je tím

SKOPJE - Defenzívny stredopoliar slovenskej futbalovej reprezentácie Viktor Pečovský tesne pred piatkovým odletom do Macedónska na zápas kvalifikácie majstrovstiev Európy 2016 vyslovil želanie, aby hráči spod Tatier v Skopje získali ďalšie body do tabuľky C-skupiny.

slovakia

left justify in out

"V prvom rade nechceme v Macedónsku prehrať. Netlačí nás povinnosť zvíťaziť za každú cenu, keďže máme na svojom konte body, s ktorými sme takpovediac nepočítali. Našou výhodou bude, že sa nebudeme musieť hrnúť dopredu. Pravdaže, musíme byť nebezpeční aj v tomto smere, pretože ak súperovi ukážeme, že budeme len brániť, bude si viac dovoľovať a to nesmieme dopustiť," povedal hráč MŠK Žilina a pokračoval: "Boli by sme radi, keby sme získali všetky tri body. Bude dôležité, aby sme sa pred jarnými zápasmi kvalifikácie udržali na čele tabuľky. Mali by sme v tíme vďaka tomu väčšiu pohodu." 

 

Tridsaťjedenročný rodák z Brezna strelil doteraz za národný tím iba jeden gól. Stalo sa tak v septembri lanského roka v rámci kvalifikácie MS 2014, keď Slovensko vďaka gólu Pečovského triumfovalo v Zenici nad domácou Bosnou a Hercegovinou 1:0. "Rád na ten zápas spomínam, ale na to, že opäť hráme na Balkáne, som nepomyslel. Každý zápas je iný. Záleží od súpera a vývoja stretnutia, ako to bude na trávniku vyzerať. Je úplne jedno, kto dá gól, hlavne aby znamenal zisk nejakých bodov. V prvom rade musíme pozerať na seba a svoj výkon, čo najlepšie odohrať zápas, aby sme po ňom boli spokojní," dodal jeden z dvoch zástupcov domácej Fortuna ligy v kádri trénera Jána Kozáka. 

 

Pečovský sa pred odletom do Skopje vo výbornej nálade bavil predovšetkým s niekdajším spoluhráčom zo Žiliny Martinom Dúbravkom. Brankára dánskeho Esbjergu potešilo, že sa ocitol v národnom mužstve, keď dodatočne nahradil chorého Jána Novotu. "V stredu po tréningu mi telefonoval tréner Tarkovič a oznámil mi, že Jano Novota je chorý. Požiadal ma, aby som sa čím skôr dostavil k mužstvu. Pozvánka ma potešila, lebo byť v reprezentácii je česť každého hráča. Budem sa snažiť ukázať v čo najlepšom svetle. Na mužstve vidno, že chlapci sú v pohode, sú dobrá partia a držia pokope. V mužstve sa cítim veľmi dobre," vyhlásil 25-ročný gólman, ktorý na seniorskej úrovni zatiaľ nemal do činenia s macedónskym futbalom. "Proti Macedóncom som chytal ešte v mládežníckych kategóriách, na vrcholovej úrovni zatiaľ nie. Myslím si, že nás čaká bojovný zápas. Domáci podľa mňa budú šliapať naplno," doplnil "Heco", ako znie prezývka Martina Dúbravku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies