Pečovský: Keď pribudne ďalší moderný štadión, budeme radi

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 09:48 • 2 min
Pečovský: Keď pribudne ďalší moderný štadión, budeme radi

BRATISLAVA - Podpisom Zmluvy o budúcej zmluve v utorok popoludní minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Peter Plavčan a predseda predstavenstva NFŠ, a.s. Pavel Komorník spečatili záväzok štátu o dostavbe a odkúpení nekomerčnej časti Národného futbalového štadióna v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Ten by v hlavnom meste Slovenska mal stáť do 31. decembra 2018. Nový futbalový stánok vyrastie v areáli pôvodného štadióna ŠK Slovan Bratislava na Tehelnom poli a bude mať kategóriu 4 podľa smernice Európskej futbalovej únie (UEFA) pre infraštruktúru štadiónov.

 

"Národný futbalový štadión bude stavať akciová spoločnosť NFŠ. Štát dáva v tejto chvíli príspevok 27,2 milióna eur. Po dokončení Národného futbalového štadióna bude mať štát právo odkúpiť športovú časť," uviedol v utorok popoludní pred zástupcami médií prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik s tým, že predpokladaná kapacita NFŠ bude približne 22 500 miest.

 

"Nebol som pri rozhodovaní, koľko to bude stáť, ani kedy môže byť stavba hotová," poznamenal ďalej šéf SFZ a doplnil: "Ja môžem len konštatovať: my futbalisti alebo futbalové hnutie - a verím, že hovorím aj za všetkých fanúšikov na Slovensku - budeme veľmi radi, keď pribudne dôstojný štadión aj v Bratislave. Štvorhviezdičkový futbalový stánok je napríklad aj v Trnave. Sú to štadióny, ktoré majú kapacitu do 30 000 miest a disponujú všetkým, čo moderný štadión má obsahovať. A päťhviezdičkové? To sú len také, ktoré majú kapacitu 50-tisíc a viac, na Slovensku ich nemáme."

 

Téma Národného futbalového štadióna rezonuje v Slovenskej republike už dlhší čas. Od konca augusta 2015 je "v prevádzke" moderný stánok v Trnave s názvom City Arena - Štadión Antona Malatinského. Teraz by mal pribudnúť aj Národný futbalový štadión - v hlavnom meste Slovenska. Všetko je na najlepšej ceste. "Naťahovalo sa to. Ja môžem hovoriť len za hráčov, ten pokrok trošku vidieť. Keď pribudne ďalší moderný štadión, my budeme len radi," uviedol slovenský futbalový reprezentant Viktor Pečovský a pokračoval: "Futbal potom dostáva úplne iný obraz a my hráči sa už len tešíme. V poslednom období sa tie štadióny prerábajú všade. Verím, že aj toto divákov priláka na tribúny, zvýši sa návštevnosť a podľa môjho názoru sa potom zlepší aj kvalita futbalu."

 

Na otázku, či sa Národný futbalový štadión nemohol postaviť v Žiline, kde je veľmi dobrá futbalová základňa, skúsený 32-ročný defenzívny stredopoliar a hráč tamojšieho klubu spod Dubňa Pečovský dodal: "Toto už neovplyvníme, je to na rozhodnutí iných. My budeme radi, keď štadión bude stáť hocikde. Lebo NFŠ je naozaj potrebný. V Trnave máme už pekný moderný štadión. Keď budú dva, aj s tým v Bratislave, tak to bude o to lepšie."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona