Pečovský: Dosiahli sme parádny výsledok

NETKY.SK • 10 Október 2014, 12:39 • 2 min
Pečovský: Dosiahli sme parádny výsledok

ŽILINA - Slovenskí futbaloví reprezentanti si na štadióne v Žiline pred takmer 10-tisíc divákmi oduševneným výkonom poradili vo štvrtok večer s favorizovaným Španielskom 2:1 a usadili sa na čele poradia C-skupiny kvalifikácie ME 2016.

slovakia

left justify in out

"Tento zápas zaraďujem medzi určite medzi najkrajšie a najdôležitejšie v mojej doterajšej kariére. Španielsko totiž patrí k absolútnej futbalovej extratriede. Vyhrať nad takýmto súperom je skvelé, krásny pocit," uviedol po stretnutí pravý obranca Peter Pekarík. Hráč nemeckého klubu Hertha Berlín ešte doplnil: "Sami sme sa teraz presvedčili, že keď od začiatku dáme do toho srdce, bojovnosť, diváci mužstvo povzbudia, čo nám celý zápas dodáva silu, tak sa dá hrať s každým protivníkom. Aj proti Španielom. Počas 90 minút to síce bolo veľmi náročné, ale myslím si, že víťazstvo sme si za tú bojovnosť zaslúžili. V stretnutí sme veľmi dobre stáli jeden za druhým. Diery, ktoré boli, sme zacelili a vypĺňali sme nebezpečné priestory. Španieli sú strašne silní v hre s loptou, v kombinácii. Ich hráči rotujú, nedržia sa iba na jednom mieste, veľmi ťažko sa bránia. Defenzíva celého mužstva bola vo štvrtok vynikajúca. Kvalifikáciu sme rozohrali veľmi dobre. Teraz sa však už musíme koncentrovať na Bielorusko, kde nás v nedeľu nečaká nič jednoduché."

 

Zo senzačného triumfu nad úradujúcim majstrom Európy sa vo štvrtok neskoro večer tešil aj Viktor Pečovský, ktorý je hráčom MŠK Žilina a nastúpil v domovskom stánku. "Španieli sú technicky zdatní, ich kombinácie neskutočné. Hrá sa proti nim zle, lebo sú nečitateľní. Stojí mnoho síl neustále sa presúvať, dostupovať. Sme však radi, že sme to zvládli a predovšetkým dosiahli parádny výsledok 2:1," uviedol 31-ročný defenzívny stredopoliar. Rodák z Brezna pripomenul, že do zápasu išli Slováci so zámerom prehustiť stred ihriska. "Myslím si, že sa nám to aj darilo. Viac sme ich vytláčali do strán a odtiaľ neboli až takí nebezpeční, aj keď mali pár dobrých príležitostí. Pre nás to bol po fyzickej stránke veľmi náročný duel. Španieli umne držali loptu, posúvali hru z jednej strany na druhú. Ku koncu zápasu sme už toho mali dosť, napriek tomu sme ešte dali druhý gól a napokon zažili neskutočnú radosť," dodal Pečovský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies