Pečovský čaká na svoju šancu: Nemôžeme kalkulovať

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 19:43 • 2 min
Pečovský čaká na svoju šancu: Nemôžeme kalkulovať

VICHY - Stredopoliar Viktor Pečovský bol stabilným členom základnej jedenástky slovenskej futbalovej reprezentácie v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016, do úvodného duelu SR na kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku však nezasiahol.

slovakia

left justify in out

Jeho miesto v zostave zaujal mladší záložník Viktorie Plzeň Patrik Hrošovský. Slováci v sobotu na Stade de Bordeaux podľahli Walesanom 1:2 v prvom stretnutí základnej B-skupiny a po úvodnom zápase nemajú na svojom konte žiadne body.

 

"Som rád, že som sa dostal do záverečnej nominácie. Užívam si to tu, pre hráča je to niečo výnimočné. Teší ma, že môžem podporiť chalanov z lavičky. Keď príde šanca, pokúsim sa jej chopiť a ukázať trénerovi, že som tu právom. Všetko je na ňom. Pripravujem sa tak, aby som nesklamal, keď mi dá dôveru. Tréner je podľa mňa natoľko skúsený, že vie spraviť zmeny tak, aby predovšetkým pomohol mužstvu," povedal kapitán MŠK Žilina počas nedeľňajšieho mediálneho termínu vo Vichy, prechodnom domove družiny kouča Jána Kozáka.

Tridsaťtriročný defenzívny štít sledoval zápas v Bordeaux z lavičky náhradníkov. "Zo začiatku bola nervozita na oboch stranách. Na našu škodu, oni dali gól z prvej šance, my sme našu nevyužili. Potom sa Walesania zatiahli, už len čakali na brejky a my sme hrali do plných - čo je pre každé mužstvo ťažké, zvlášť na takomto turnaji, kde sa hrá o každý bod," skonštatoval Pečovský a doplnil: "Prvý moment bol určite sklamanie, pretože sme očakávali, že vstup do šampionátu nám vyjde inak. Tá prehra je krutá aj vzhľadom na priebeh zápasu. Potom sme sa však burcovali. Musíme dať hlavy hore. Máme dva zápasy a ak ich zvládneme, splníme náš cieľ, ktorým je postup zo skupiny."

"Slovenskí sokoli" si v stredu 15. júna zmerajú v Lille sily s Rusmi (15.00), v pondelok 20. 6. vyzvú Angličanov v Saint-Étienne (21.00). Do osemfinále postúpia prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích miest. V sobotňajšom večernom stretnutí v Marseille Rusi remizovali s Angličanmi 1:1.

 

"Rusi majú skúsenejšie mužstvo, na takýchto šampionátoch hrávajú pravidelne. Myslím si však, že na nich máme. Disponujeme kvalitou, aby sme ich zdolali. Nemáme nad čím rozmýšľať a kalkulovať, ak chceme postúpiť, musíme zvíťaziť. Je na nás, aby sme si vylepšili postavenie v tabuľke a pred posledným zápasom zvýšili naše šance na postup," uzavrel Viktor Pečovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona