Pečovského nálada pred premiérou stúpa: Naberá to správne obrátky

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 08:24 • 2 min
Pečovského nálada pred premiérou stúpa: Naberá to správne obrátky

VICHY - Stredopoliar Viktor Pečovský sa už nevie dočkať prvého zápasu na EURO 2016, v ktorom slovenskí futbalisti nastúpia v sobotu 11. júna v Bordeaux proti Walesu. Tridsaťtriročný stredopoliar si popri očakávaní šampionátovej premiéry vychutnáva všade prítomnú vôňu blížiaceho sa futbalového sviatku, ku ktorej prispelo vrúcne privítanie viceprimátora mesta Vichy na radnici a tiež obrovský záujem o následný tréning slovenskej reprezentácie. Ten sledovala zhruba dvoma tisíckami fanúšikov zaplnená tribúna štadióna Darragon.

slovakia

left justify in out

"Už to naberá tie správne obrátky. Na toto sme všetci taký dlhý čas čakali. Vôňu majstrovstiev Európy cítiť na každom kroku. Teraz je na nás, aby sme sa čo najlepšie pripravili a potvrdili dobrú formu z predošlých zápasov aj na šampionáte," povedal hráč MŠK Žilina, ktorý toho počas kariéry zažil neúrekom, ale atmosféra na utorňajšom tréningu milo prekvapila aj jeho. "Niečo také som ešte nezažil, toľko ľudí na tréningu. Sú to krásne momenty. Na záver sme rozdali lopty pre fanúšikov, ktorým sme vďační, že sa prišli pozrieť na náš tréning."

 

Vo veku 33 rokov sa pred jedným z troch zástupcov Fortuna ligy otvára veľká príležitosť zahrať si na veľkom finálovom turnaji, keďže pred šiestimi rokmi na MS v Juhoafrickej republike nefiguroval v kádri. Slovenský "Deň D" príde v sobotu proti ďalšiemu debutantovi na šampionáte. "Pomaličky všetko smeruje k príprave na prvý zápas, ktorý chceme zvládnuť. Už dnes večer budeme mať video a v ďalších dňoch určite viac a viac taktickej prípravy," poznamenal Pečovský, ktorý od začiatku marca laboroval vyše mesiaca s problematickým výrastkom na päte. Na turnaji, aký o pár dní vypukne vo Francúzsku, však idú všetky boľačky na vedľajšiu koľaj. "Cítim sa výborne, tu naozaj niet priestor rozmýšľať nad zraneniami. Na šrámy sa teraz nesmie brať žiadny ohľad. Všetci už odpočítavame dni do zápasu s Walesom, na ktorý sa tešíme," doplnil Pečovský.

 

Slováci sú vo Vichy len niečo vyše 24 hodín a postupne sa zoznamujú s ich prechodným francúzskym domovom. Pečovský na otázku TASR, či sa už stihol vybrať aspoň na krátku exkurziu kúpeľného mestečka, odpovedal: "Naša koncentrácia smeruje k prvému zápasu. Máme tu výborné podmienky, pekný a útulný hotel, ktorý zapadá do našej pohody. Verím, že zvládneme zápas s Walesom a potom bude čas aj na prehliadku mesta."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies