Pecko pred semifinále ME: Talianov poznáme, šance sú 50:50

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 08:58 • 2 min
Pecko pred semifinále ME: Talianov poznáme, šance sú 50:50

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti do 17 rokov sa pokúsia na domácich ME o ďalší historický úspech, keď sa v utorok 14. mája v Žiline o 16.00 h stretnú v semifinále s rovesníkmi z Talianska. Tréner Ladislav Pecko sa musí v boji o cenné kovy zaobísť bez stopéra Denisa Vavra a obrancu Andreja Kadleca, obaja hráči majú dištanc pre dve žlté karty.

slovakia

left justify in out

Mladí Slováci, ktorí po dvoch zápasoch v A-skupine už mali istý postup na MS 17 v SAE, sa definitívne kvalifikovali do semifinále na európskom šampionáte po sobotňajšej remíze 0:0 so Švédskom. "Uhrať takýto turnaj je pre nás nesmierne fyzicky náročné, takže sme sa snažili na semifinále dobre pripraviť. Verím, že nás bude hnať dopredu túžba niečo dosiahnuť, keď sme už tak ďaleko, a domáce prostredie. Od nedele sme museli, ale viac regenerovať, pretože aj v zápase so Švédskom nám dochádzali sily. Pre nás je tento turnaj nesmierne fyzicky náročný," povedal tréner Pecko.

Taliani, ktorí obsadili v B-skupine druhé miesto, nie sú pre slovenských mladíkov neznámym pojmom. Oba mládežnícke výbery sa stretli pred rokom v dvoch prípravných zápasoch ešte v kategórii do 16 rokov. "Som spokojný so žrebom, pretože je to atraktívny súper, ktorého poznáme. Máme pred sebou určitú výzvu. Chceme zdolať Talianov na ME, tak ako sa to podarilo slovenskému A-tímu na MS 2010 v JAR," reagoval Pecko: "Určité skúsenosti s mladými Talianmi máme, hrali sme s nimi dva duely ešte ako šestnástka. Hrali sme 0:0 a 1:3, ale oba zápasy boli vyrovnané. U Talianov pevláda silná defenzíva, takže ju skúsime prelomiť."  

O prípadnom postupe do finále ME hráčov do 17 rokov Pecko poznamenal. "To už by nebol splnený sen, ale zázrak. Futbal sa však začína od výsledku 0:0, takže v tejto fáze turnaja sú už šance na výhru 50:50. Ak však postúpime do finále bude to pre mňa osobne aj príležitosť podať si ruku s Platinim, ktorý bol mojím vzorom," uviedol legedárny hráč bratislavského Slovana.

Slovenská sedemnástka pred semifinále sa koncentrovala hlavne na regeneráciu. V nedeľu mladíci netrénovali. V pondelok mali na programe sledovanie videa a analýzu súpera zo zápasov na "slovenskom" šampionáte. Súčasne si ľahko zatrénovali, aby oživili nohy a precvičili si niektoré štandardné situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona