Pecko chce do tímu rýchlych hráčov a na jar byť v päťke

NETKY.SK • 9 December 2015, 17:56 • 2 min
Pecko chce do tímu rýchlych hráčov a na jar byť v päťke

RUŽOMBEROK - Futbalisti Ružomberka figurujú po jesenných devätnástich odohraných kolách v tabuľke Fortuna ligy v konkurencii tucta účastníkov na 8. mieste s 24 bodmi (bilancia: 6 - 6 - 7, skóre 25:27), hoci pred touto sezónou mali v tomto klube vyššie ambície. Mužstvo spod Čebraťa viedol na začiatku ročníka Ivan Galád, ktorého od 8. kola a víťazného duelu 12. septembra v Podbrezovej (1:0) nahradil na lavičke Ladislav Pecko.

slovakia

left justify in out

"Prišiel som do Ružomberka s nadšením a pracovnými pocitmi," vyjadril sa v rozhovore na klubovom webe 47-ročný Pecko (nar. 27. júna 1968) a pokračoval: "Celkovo bola jeseň v našom podaní kolísavá. Nastala eufória, rezonoval aj horší mesiac. Jesennú časť sme ukončili dvoma víťazstvami - v Michalovciach a doma s Podbrezovou. Mám zmiešané pocity."

 

Ružomberok zaznamenal na jeseň v lige šesť víťazstiev, rovnaký počet remíz a sedem prehier. "Dobré zápasy sme odohrali doma so Slovanom (1:1) i Zlatými Moravcami (5:2), vonku v Michalovciach (3:1). Naopak, nepotešil ma výkon v Žiline (0:2), kde sme zaslúžene prehrali," vyjadril sa ďalej Pecko.

 

Kormidelník z centra Dolného Liptova pochválil niektorých hráčov za jesenné výkony. "Martin Nagy, kým bol zdravý. Najviac zabral Štefan Zošák, som rád, že sa chytil aj Lukáš Ondrek," uviedol šéf realizačného tímu MFK, ktorý sa musel zaobísť bez viacerých zranených futbalistov, napríklad aj hráčov s reprezentačnými skúsenosťami Mareka Saparu či Štefana Seneckého. "Samozrejme, niekedy vám to uškodí viac, inokedy menej. Škoda, že nám chýbal napríklad Martin Nagy, ktorý mal na jeseň veľmi dobrú formu."

 

Liptáci odštartujú zimnú prípravu 7. januára 2016 a v predbežnom programe absolvujú sústredenia v Liptovskom Jáne a v Turecku. Pred jarnou časťou by sa klub spod Čebraťa rád posunul vyššie v najvyššej súťaži, navyše Ružomberok sa prebojoval aj do štvrťfinále domácej pohárovej súťaže. "Som rád, že sme v Slovnaft Cupe (súperom MFK o účasť v semifinále je ViOn Zlaté Moravce, pozn.) a chcel by som v pohári ísť čo najďalej. Pokiaľ ide o Fortuna ligu, verím, že sa vyšplháme do prvej päťky," skonštatoval na margo cieľov Ladislav Pecko a priblížil, aké typy hráčov by rád cez zimu privítal vo svojom tíme: "Čo potrebujem pre futbal, tak to je rýchlosť na trávniku, takže rýchlych hráčov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies