Pečivárne Sereď týždenne vyprodukujú zhruba 600 ton trvanlivého pečiva

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 09:50 • 2 min
Pečivárne Sereď týždenne vyprodukujú zhruba 600 ton trvanlivého pečiva

SEREĎ – Pečivárne Sereď týždenne vyprodukujú približne 600 ton trvanlivého pečiva, z toho viac ako 50 % ide na export. Pre TASR to povedal Miroslav Buch, riaditeľ divízie stratégie, I.D.C. Holding, a.s.

slovakia

left justify in out

Práve v prevádzkarni Pečiváreň Sereď sa dnes konala prehliadka, ktorá bola súčasťou dvojdňového programu delegácie ministrov sociálnych vecí členských štátov EÚ. Tí zavítali na Slovensko pri príležitosti neformálnej Rady ministrov pre zamestnanosť a sociálnu politiku v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

 

Podľa šéfa divízie stratégie sú najväčšími exportnými krajinami Česká republika, Poľsko, Maďarsko a Rusko. Pavol Kovačič, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ I.D.C. Holding, a.s., počas predstavovania firmy poukázal na to, že ide o najväčšieho vývozcu trvanlivého pečiva na Slovensku. Trvanlivé pečivo rozdelil do dvoch hlavných kategórií – oplátky a sušienky.

 

Oplátky podľa jeho slov distribuujú najmä do strednej a východnej Európy s dominanciou krajín bývalého Rakúsko-Uhorska. Pri prehliadke výroby sprievodca uviedol, že počas jednej minúty sa vyrobí 45 kusov, ktoré sa pečú pri 180 stupňoch Celzia. Sušienky zase viac chutia južným krajinám. Podľa riaditeľa firme pri zlepšení konkurencieschopnosti pomáha modernizácia pečiacich automatov.

 

"Keď sme mali staré technológie, kde bolo 20 pečiacich automatov, pri každom automate bol jeden človek väčšinou so základným vzdelaním. Po novom je šesť automatov, kde sú iba traja zamestnanci, ktorí majú stredoškolské alebo vysokoškolské vzdelanie,“ uviedol riaditeľ.

 

Modernizácia sa dotkla taktiež balenia, kde pri starom spôsobe balenia potrebovali v jednej službe 43 zamestnancov na linke. "Pri modernejšom systéme balenia potrebujeme zamestnancov 15,“ skonštatoval. Upozornil taktiež na to, že spoločnosť v dôsledku technologického vývoja zvyšuje počet ľudí so stredoškolským a vysokoškolským vzdelaním, ktorí striedajú nízkokvalifikovaných zamestnancov.

 

Pavol Kovačič vyzdvihol aj skutočnosť, že firma už viac ako štvrťstoročie na báze strategického projektu a každoročných investícií vo výške približne 7,5 milióna eur neustále rozvíja podnik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona