Pečalka končí, prednejšie je zdravie

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 11:52 • 2 min
Pečalka končí, prednejšie je zdravie

ŽILINA - Dlhoročná opora futbalistov MŠK Žilina Mário Pečalka (nar. 28. decembra 1980) ukončil hráčsku kariéru. Dôvodom sú pretrvávajúce zdravotné problémy s chrbtom.

slovakia

left justify in out

"Momentálne som doma. Dávam sa po operácii poškodenej platničky zdravotne do poriadku, aby som bol fit. Chodím popritom trochu cvičiť a futbal už mám iba ako pasiu. Odsunul som ho na vedľajšiu koľaj a neupínam sa naň," uviedol pre www.zilinadnes.sk univerzálny zadák, ktorý naposledy pôsobil v Slovane Bratislava, kde bol na hosťovaní z izraelského klubu Hapoel Tel Aviv. Posledný súťažný zápas absolvoval pred vyše rokom, v rámci 29. kola Corgoň ligy odohral celý duel na ihrisku MFK Ružomberok.

"Už počas pôsobenia trénera Pavla Vrbu v Žiline, teda niekedy v rokoch 2007 - 2008, keď sme boli v Turecku na sústredení, som začal mať problémy s poslednou platničkou chrbtice nad kostrčou a s tým súviseli bolesti, ktoré sa vracali u mňa v približne polročných cykloch. Najskôr mi bolesť vystreľovala iba do bedrového kĺbu a sedacieho svalu. Postupne sa presúvala nižšie do ľavej nohy, zasiahla zadný stehenný sval a prešla až do chodidla. V posledných fázach som mal znecitlivené chodidlo tak, že som si mohol doňho pichnúť ihlou a necítil som bolesť. Platnička mi totiž nielen praskla, ale sa ešte aj stáčala dolu a nemala sa ako dostať naspäť," opísal svoje "patálie" Pečalka, ktorému vedenie "belasých" ponúklo polročné hosťovanie napriek nepriaznivému zdravotnému stavu.

"Po poslednom odohranom jarnom zápase v Ružomberku v minulej sezóne som mal veľké bolesti a naozaj som nemohol nielen hrať, ale normálne existovať. Na zápasy som nastupoval často pod liekmi a injekciami a ďalej som takto nechcel fungovať. V Hapoeli som rozviazal zmluvu, ktorá mala aj s opciami trvanie až do roku 2015 a začal som premýšľať viac nad zdravím, ako nad futbalom. V polovici novembra som v Ružomberku absolvoval operáciu a odvtedy sa dávam dokopy. Žijem však neporovnateľne kvalitnejší život ako pred operáciou. Dovtedy som neprešiel viac ako 200 metrov bez toho, aby som si nemusel sadnúť či čupnúť. Bolo to hrozné. Syna som nemohol vziať na ruky, jednoducho som nezvládal bežné veci, ktoré si zdravý človek ani neuvedomuje," doplnil 32-ročný obranca. "Kamaráti ma síce volajú hrať do nižších súťaží v okolí Žiliny, ale všetky ponuky odmietam. Futbal chcem hrať už iba rekreačne," uzavrel dvojnásobný slovenský šampión v drese "šošonov" Mário Pečalka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona