Pearl Jam predstavili tracklist albumu Lightning Bolt

NETKY.SK • 1 September 2013, 14:30 • 2 min
Pearl Jam predstavili tracklist albumu Lightning Bolt

USA - Ich desiata štúdiovka bude obsahovať dvanásť skladieb vrátane singla Mind Your Manners.

slovakia

left justify in out

Americká rocková kapela Pearl Jam zverejnila tracklist svojej pripravovanej desiatej štúdiovky s názvom Lightning Bolt, ktorá vyjde 14. októbra. Nahrávka bude obsahovať dvanásť skladieb vrátane singla Mind Your Manners a piesní Lightning Bolt a Future Days, ktoré skupina premiérovo zahrala koncom júla na koncerte v Chicagu. Na albume sa bude okrem toho nachádzať aj skladba Sleeping By Myself, ktorá sa pôvodne objavila už v roku 2011 na sólovke frontmana Pearl Jam Eddieho Veddera s názvom Ukulele Songs.

Pearl Jam pôsobia na hudobnej scéne od roku 1990. Doteraz predali na celom svete viac ako 60 miliónov kópií nahrávok, pričom komerčne najúspešnejší je ich debut Ten (1991) so skladbami ako Alive, Jeremy, Porch, Even Flow či Oceans. Na konte majú aj štúdiové nahrávky Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006) a Backspacer (2009) a hity ako Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Yellow Ledbetter, Better Man, Daughter, Last Kiss, I Am Mine, World Wide Suicide alebo The Fixer. Skupina vznikla počas rozmachu grungeu, no v súčasnosti je charakterizovaná ako osobitá rocková či alternatívno-rocková kapela. Pearl Jam boli štrnásťkrát nominovaní na Grammy a jednu z nominácií premenili na sošku, získali päť American Music Awards a štyri MTV Video Music Awards. Ich pôsobenie na scéne predvlani v dokumente Pearl Jam Twenty zrekapituloval režisér Cameron Crowe. Už pätnásť rokov tvoria zostavu skupiny Jeff Ament (basgitara), Stone Gossard (gitara), Mike McCready (gitara), Eddie Vedder (spev) a Matt Cameron (bicie nástroje). Posledný menovaný je zároveň bubeníkom kapely Soundgarden. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA. 


Tracklist albumu Pearl Jam - Lightning Bolt: 
01 Getaway 
02 Mind Your Manners 
03 My Father's Son 
04 Sirens 
05 Lightning Bolt 
06 Infallible 
07 Pendulum 
08 Swallowed Whole 
09 Let The Records Play 
10 Sleeping By Myself 
11 Yellow Moon 
12 Future Days



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies