Peace sa pri skladbe I'm A Girl inšpirovali Emmou Watson

NETKY.SK • 5 Február 2015, 14:43 • 2 min
Peace sa pri skladbe I'm A Girl inšpirovali Emmou Watson

LONDÝN - Britská kapela Peace prezradila, že sa pri tvorbe piesne I’m A Girl inšpirovala prejavom herečky Emmy Watson, ktorý vlani predniesla na pôde Organizácie Spojených národov (OSN) pri príležitosti spustenia kampane HeForShe venujúcej sa rodovej rovnosti.

slovakia

left justify in out

Ako pre týždenník New Musical Express (NME) vysvetlil frontman kapely Harrison Koisser, o tejto téme začal premýšľať po tom, čo sa nedokázal stotožniť s takzvanou lad culture, čiže kultúrou moderného muža. "Raz som čakal na niekoho na ulici oblečený v kožuchu. Prišli za mnou dvaja Íri a správali sa ako 'ty si divný, poď sem, nech ťa môžem nakopať'. Môžete mi povedať čokoľvek, ale nie toto," uviedol hudobník. "Napriek tomu si myslím, že pieseň I’m A Girl je spiatočnícka, teda, že je o tom, ako som sa kedysi cítil. Teraz už s tým viem žiť," dodal.

 

Peace vznikli vo Worcesteri. Formáciu tvoria bratia Harrison a Samuel Koisserovci, Douglas Castle a Dominic Boyce. V roku 2012 vydali EP Delicious, ktorému týždenník NME udelil deväť z desiatich hviezdičiek. Rovnako pritom ohodnotil aj debutový štúdiový album In Love, ktorý formácia uviedla na trh v marci 2013. Kapelu nominovali v ankete BBC Sound of 2013, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Aktuálny singel I'm A Girl sa bude nachádzať na očakávanom albume Happy People, ktorý zoskupenie plánuje vydať 9. februára. Na produkcii štúdiovky, ktorá bude obsahovať aj piesne ako Lost On Me, World Pleasure či Money, sa podieľali Jim Abbiss a Duncan Mills.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies