Pchjongjang varoval Spojené štáty, že budú čeliť veľmi vážnej situácii

NETKY.SK • 2 Máj 2021, 10:39 • 2 min
Pchjongjang varoval Spojené štáty, že budú čeliť veľmi vážnej situácii

SOUL - Kórejská ľudovodemokratická republika v nedeľu varovala, že Spojené štáty budú čeliť „veľmi vážnej situácii“, pretože prezident Joe Biden označil Severokórejčanov za bezpečnostnú hrozbu a naznačil pokračovanie v nepriateľskej politike proti tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Joe Biden minulý týždeň v prejave pred Kongresom označil severokórejský a iránsky jadrový program za „vážne ohrozenie“ americkej a svetovej bezpečnosti a uviedol, že pri riešení týchto problémov bude spolupracovať so spojencami.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Joe Biden predstavil v Kongrese viacero reforiem, najbohatšia populácia USA ostala zaskočená


„Jeho vyhlásenie jasne odráža zámer pokračovať v presadzovaní nepriateľskej politiky voči KĽDR, ako to robia USA už viac ako pol storočia,“ povedal vo vyhlásení vysoký predstaviteľ severokórejského ministerstva zahraničia Kwon Jong Gun. Nešpecifikoval, aké kroky podnikne Severná Kórea, no jeho vyhlásenie je možné považovať ako snahu vyvinúť tlak na Bidenovu administratívu pri formovaní jej severokórejskej politiky.

 

Prečítajte si tiež: Severná Kórea má v úmysle rozvíjať vzťahy s Ruskom a Čínou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies