Pchjongjang pozval Putina na návštevu KĽDR

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 09:23 • 2 min
Pchjongjang pozval Putina na návštevu KĽDR

TOKIO - Pchjongjang pozval ruského prezidenta Vladimira Putina na návštevu Severnej Kórey.

slovakia

left justify in out

Munea Suzuki, ktorý bol zaangažovaný do vývoja bilaterálnych japonsko-ruských vzťahov, pre novinárov v Moskve uviedol, že pozvánka bola Moskve predložená počas nedávnej návštevy ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova v KĽDR.

 

Suzuki je považovaný za neoficiálneho poradcu japonského premiéra Šinzóa Abeho pre vzťahy s Ruskom a bol jedným z organizátorov bezvízových výletov pre Japoncov na južné Kurily.

 

Lavrov zavítal do KĽDR 31. mája, pričom viedol rozhovory so svojím severokórejským náprotivkom Ri Jong-hoom a stretol sa i s vodcom KĽDR Kim Čong-unom v Pchjongjangu. Návšteva sa uskutočnila dva týždne pred plánovaným summitom KĽDR a USA v Sinagapure.

 

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov neskôr pre novinárov uviedol, že Lavrov tlmočil pozvanie zo strany Pchjongjangu po tom, ako Severná Kórea naznačila, že toto fórum by sa mohlo zrealizovať počas štvrtého Východného ekonomického fóra (EEF), ktoré sa má uskutočniť v ruskom meste Vladivostok v septembri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies