PC HRY Výsledky herného ocenenia Golden Joystick Awards a slovenských Game Days

NETKY.SK • 5 December 2021, 13:00 • 2 min
PC HRY Výsledky herného ocenenia Golden Joystick Awards a slovenských Game Days

Golden Joystick Awards 2021 ohlásil niekoľko druhov herných ocenení, kde sa určijú ceny za najlepšie hry, herné spoločnosti, ale aj kategórie herného hardvéru. K oceneniam hier sme sa dostali aj na Slovensku vďaka hernému festivalu Game Days.

slovakia

left justify in out

Herná udalosť Golden Joystick Awards 2021 zahájila 39. ročník oceňovania vo viacerých kategóriách v rámci herného priemyslu  prostredníctvom online priameho prenosu streamovacích služieb. Rovnako sa tento ročník podpísal oslavou 50 rokov pôsobenia hier. V rámci udalosti odprezentovali dokument o hernom priemysle, kde sa uvádzajú určité herné klasiky a známi herní vývojári, ktorí sa zapísali do histórie a pričinili sa tak o herný boom a posunutie hier na ďalšiu úroveň.

 

Moderátormi hernej udalosti boli Nolan North a Emily Rose. Ide o dvojicu, ktorá prepožičala svoj hlas herným postavám Nathan Drake a Elena Fisher v hre Uncharted. Ocenenia v hernom priemysle pre rok 2021 v rámci hernej udalosti Golden Joystick 2021 sú nasledujúce:

 

Najlepší príbeh: Life is Strange: True Colors

 

Najlepší multiplayer: It Takes Two

 

Najlepší zvuk: Resident Evil: Village

 

Najlepší vizuálny dizajn: Ratchet and Clank: Rift Apart

 

Najlepšia expanzia: Ghost of Tsushima: Iki Island Expansion

 

Mobilná hra roka: League of Legends: Wild Rift

 

Najlepší herný hardvér: PlayStation 5

 

Najlepšia nezávislá hra: Death’s Door

 

Najlepšie herné štúdio: Capcom

 

Najlepší výkon v hre: Maggie Robertson ako herná postava Lady Dimitrescu v hre Resident Evil: Village

 

Cena za prerazenie v hernom priemysle: Housemarque

 

Najlepšia herná komunita: Final Fantasy XIV

 

Najlepšia hra, ktorá sa stále hráva: Final Fantasy XIV

 

PC hra roka: Hitman 3

 

Nintendo hra roka: Metroid Dread

 

Xbox hra roka: Psychonauts 2

 

PlayStation hra roka: Resident Evil Village

 

Najočakávanejšia hra: Elden Ring

 

Výber kritikov: Deathloop

 

Ultimátna hra roka: Resident Evil Village

 

Ultimátny hardvér všetkých čias: PC

 

Ultimátna hra všetkých čias: Dark Souls

 

img

 

img

 

Teraz sa presunieme na Slovensko a ocenenie slovenských hier a ich tvorcov. Game Days je herný festival, ktorý sa venuje digitálnym hrám, kreativite, umeniu, biznisu a iným stránkam herného vývoja. Game Days 2021 si prichystal pre svojich fanúšikov niekoľko panelových diskusií, na ktorých sa vystriedalo niekoľko skúsených spíkrov z hernej oblasti, pripravené boli aj workshopy a neodmysliteľne aj herné ocenenia. Festival sa odohral v online prostredí a fanúšikovia digitálnych hier ho mohli sledovať prostredníctvom streamovacej služby Twitch.  

 

img

 

Tituly slovenská hra roka, Najlepší herný dizajn a zároveň aj Najlepšia hra na PC / konzolu získala hra Vaporum: Lockdown od herného štúdia Fatbot Games. Dve ocenenia, ktorými sú Najlepší vizuálny dizajn, Najlepší zvukový dizajn a Hudba získala hra YesterMorrow od herných vývojárov z Bitmap Galaxy. V kategórii Najlepší debut sa zapísala hra Transport INC vytvorená hernými vývojármi Digifox. K oceneniam sa dostala aj Najlepšia mobilná hra Athletics Mania od PowerPlay Studio. Na záver zostali ocenenia Iný pohľad a Cena hráčov Sector.sk, ktoré získala hra Ur Game: The Game of Ancient Gods od Bartoš Studio.

 

Mohlo by vás zaujímať: PC HRY Klasické herné trháky na súčasnú konzolu Xbox vďaka spätnej kompatibilite

 

Víťazom gratulujeme, ale herné  ocenenia ani zďaleka nekončia. Už čoskoro sa pozrieme na The Game Awards 2021 a The Steam Awards 2021, ktoré nájdete na našom spravodajskom portále Netky.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies