PC HRY Klasické trio hier GTA série je späť, no len dočasne a za určitých podmienok

NETKY.SK • 11 December 2021, 13:00 • 2 min
PC HRY Klasické trio hier GTA série je späť, no len dočasne a za určitých podmienok

Klasická verzia definitívnej série GTA sa opäť vracia do digitálnej knižnice, no má to háčik. Nie je It Takes Two ako Take-Two. Budovanie vlastného mesta vo VR. Tretia kapitola vo Fortnite prináša nový herný obsah. Herný ban, ktorý trvá do konca 31. 12. 9999.

slovakia

left justify in out

Klasická verzia hernej série Grand Theft Auto si tento rok prešla naozaj rôznymi zmenami. Najskôr boli klasické herné tituly odstránené z digitálnej ponuky herných distribútorov. O tomto kroku sme informovali aj v našom predchádzajúcom článku, kedy sme mali ešte menej informácií o nástupe novej trilógie definitívnej edície.

 

Po vydaní novej remaster edície sa však veci zmenili. Hra mala mnoho nedostatkov, chýb a aj pádov počas hrania. Hráči z toho neboli nadšení a vydavateľ si uvedomuje, že nastala chyba. Túto chybu chce vykompenzovať hráčom, a preto prináša späť aj klasické verzie hier: Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City a Grand Theft Auto: San Andreas. Má to však háčik

 

img

 

Táto ponuka platí len pre tých hráčov, ktorí si herný remaster zakúpili na oficiálnej distribučnej platforme od vydavateľa Rockstar Games. To rovnako znamená, že táto ponuka platí primárne, len pre platformu PC, presnejšie Windows herných používateľov. Tento krok je pravdepodobne aj očakávaný, pretože tieto klasické verzie boli určené len pre túto hernú platformu. Remaster týchto hier mal priniesť vynovený herný svet pre nové a súčasné herné zariadenia.

 

Opäť sa vrátime k podstatnému bodu, ktorým je zakúpenie remaster edície na digitálnej distribučnej platforme vydavateľa Rockstar Games. Na hráčov iných herných zariadení, alebo tých, ktorí si herný remaster nezakúpili priamo na distribučnej platforme, sa táto podmienka získania klasických verzií nevzťahuje.

 

Hry sa sprístupnia len prostredníctvom Rockstar Games Launcher, tzn. že hernú distribučnú platformu si hráči nevyberajú. Sprístupnia sa len tie hry, ktoré na hernom účte chýbajú. Ak nemáte žiadnu z prechádzajúcich GTA, získate prístup ku všetkým trom dielom.

 

Ak by ste mali jeden alebo dva diely z hernej série GTA, tak získate prístup k tým, čo ešte nevlastníte. Ak vlastníte všetky tri, tak táto ponuka sa na váš herný účet nevzťahuje. Posledným a veľmi dôležitým bodom je aj doba trvania tejto ponuky. Získať klasickú verziu hier je možné len do 1. 7. 2022.

 

Prečítajte si aj o: Herný priemysel nespí! Na trh prichádza vylepšená verzia GTA trilógie a nová konzolová hra na PC

 

 

8# Rýchle herné novinky

 

Spoločnosť Take-Two, pod ktorú spadá herná séria GTA, sa púšťa do sporu s ochrannou známkou v hernom názve. Príčinou tohto rozhodnutia je názov tohtoročnej hry It Takes Two, ktorý sa veľmi podobá názvu spoločnosti. Tieto spory sú u väčších herných spoločnostiach na pravidelnej báze. Viac informácii neposkytuje žiadna zo strán.

Zdroj: Eurogamer

 

Simulátor budovania miest a dopravnej infraštruktúry z hry Cities: Skylines sa presunie na novú platformu a prostredie, ktorým je virtuálna realita. Nový herný titul nesie názov Cities: VR. Zodpovednosť za ekonomickú stránku, edukáciu, správne rozdelenie záchranných jednotiek a mnoho ďalšieho je len vo vašich rukách. Hra by mala prísť na VR zariadenie Oculus Quest 2 na jar 2022.

Zdroj: Oculus

 

Prvá sezóna novej tretej kapitoly prichádza do hry Fortnite. S novou kapitolou prichádzajú rôznorodé prostredia, ale aj zmeny v hrateľnosti. Po novom prichádza do hry taktický šmyk, počas ktorého dokáže hráč strieľať, ale aj hojdanie na sieti. S posledným bodom súvisia nové herné skiny, ktoré sú neodmysliteľnou zmenou. Súčasťou battle pass je aj Spiderman skin.

Zdroj: Epic Games

 

Na záver sme si nechali menšiu, no časovo možno väčšiu kuriozitu zo sveta motorových vozidiel v hre Forza Horizon 5. Hráč si navrhol svoj vlastný dizajn auta, ktorý bol dosť neadekvátny a v niektorých častiach aj pohoršujúci. Negatívny vplyv by to malo aj pre  investorov aj držiteľov akcií. Tento vtip sa premietol veľmi zle, preto sa komunitný tím hry rozhodol udeliť hráčovi ban, ktorý trvá do 31. 12. 9999. Na svojom hernom účte si tento hráč spomínanú hru už definitívne nespustí, predsa len rok 9999 je ešte dosť ďaleko.

Zdroj: Reddit



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies