Payton už oficiálne vstúpil medzi nesmrteľných

NETKY.SK • 9 September 2013, 11:13 • 2 min
Payton už oficiálne vstúpil medzi nesmrteľných

SPRINGFIELD - Jedného z "najpapuľnatejších" basketbalistov v histórii Garyho Paytona oficiálne zaradili do Siene slávy NBA.

slovakia

left justify in out

"Ako hráči o tom snívate, ale neočakávate, že sa to podarí," priznal 45-ročný niekdajší výborný stredný rozohrávač, ktorý si vybudoval rešpekt najmä 13 sezónami v Seattli, ale titulu šampióna sa dočkal až na sklonku kariéry v roku 2006 v Miami. Deväť rokov za sebou (1994 - 2002) ho tréneri zaradili do najlepšie brániacej zostavy súťaže, za opateru súperov si vyslúžil prezývku "rukavica", lebo vraj držal hráčov v defenzíve nakrátko ako loptičku v bejzbalovej rukavici. Produktívny bol tiež na druhej strane ihriska, sedemkrát mal sezónny priemer nad 20 bodov na zápas. Kariéru ukončil s priemerom 16,3 bodu, 6,7 asistencie a 1,8 získanej lopty na jeden duel. S reprezentáciou USA získal zlatú olympijskú medailu v Atlante 1996 aj Sydney 2000.

Novým členom Siene slávy je aj tréner Rick Pitino, ktorý priviedol tri rôzne univerzity - Providence, Kentucky a Louisville - na záverečný turnaj Final Four NCAA. "Kouč sa sám nemôže dostať do Siene slávy, 'posielajú' ho tam hráči," poznamenal 60-ročný Američan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies