PayPal hľadá riešenie pre rýchlejšie platby kryptomenami

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 14:00 • 2 min
PayPal hľadá riešenie pre rýchlejšie platby kryptomenami

SAN JOSÉ – Podľa najnovšej zverejnenej patentovej prihlášky, služba PayPal hľadá spôsob, ako zvýšiť rýchlosť platieb kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Žiadosť o "Rýchly systém transakcií s virtuálnymi menami", ktorá bola uverejnená 1. marca americkým Úradom pre patenty a ochranné známky (USPTO), podrobne opisuje spôsob, akým sa súkromné kľúče (reťazce čísel a písmen, ktoré sa používajú na transakciu alebo inak riadia držbu kryptomeny) v zákulisí vymieňajú medzi kupujúcim a predávajúcim.

 

img

 

Cieľom tohto konceptu je znížiť čas potrebný na realizáciu platby medzi spotrebiteľom a obchodníkom. Nový systém transakcií sa chce vyhnúť procesu, keď odoslaná platba čaká na zaradenie do ďalšieho bloku v sieti. Na realizáciu tohto zlepšenia, služba PayPal navrhla spôsob vytvorenia sekundárnej peňaženky s vlastnými jedinečnými súkromnými kľúčmi pre kupujúcich a predávajúcich. Systém by prenášal súkromné kľúče zodpovedajúce presnému množstvu akejkoľvek danej kryptomeny.

 

img

 

Tento patentový návrh môže byť veľmi významný, aj keď prichádza až niekoľko rokov po tom, ako spoločnosť PayPal oznámila partnerstvá s niekoľkými spracovateľmi bitcoinových platieb, ktoré umožnili obchodníkom prijímať kryptomeny cez platobný systém spoločnosti od roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona