Payet už skompletizoval návrat do Marseille

NETKY.SK • 30 Január 2017, 08:32 • 2 min
Payet už skompletizoval návrat do Marseille

MARSEILLE - Francúzsky futbalový reprezentant Dimitri Payet v noci na pondelok skompletizoval svoj prestup z West Hamu United do Olympique Marseille. Podpísal kontrakt na štyri a pol roka, staronový zamestnávateľ za jeho služby zaplatil 25 miliónov libier.

slovakia

left justify in out

Krídelník pôsobil v Marseille v rokoch 2013 až 2015, odtiaľ zamieril do Anglicka, kde sa vypracoval na popredného hráča Premier League a žiaril aj na EURO 2016. V januári vedeniu oznámil, že chce odísť napriek platnej zmluve do roku 2021. West Ham odmietol dve ponuky, schválil tretiu a za Payeta už získal náhradu. Je ňou škótsky reprezentant Robert Snodgrass z Hullu City.

 

"Klub musí vyjadriť svoje sklamanie, že Dimitri Payet nepreukázal rovnaký rešpekt, aký West Ham United a jeho fanúšikovia preukázali jemu. Najmä, keď sme ho minulý rok odmenili lukratívnym kontraktom na päť a pol roka," citovala agentúra AP spolupredsedu WHU Davida Sullivana.

 

Olympique má od októbra nového ambiciózneho majiteľa, americký obchodník Frank McCourt sa zaviazal v nasledujúcich štyroch rokoch investovať 200 miliónov eur. Z Juventusu Turín už prišiel ľavý obranca Patrice Evra, v kádri francúzskeho mužstva je aj Slovák Tomáš Hubočan. Dvadsaťdeväťročný Payet dal na twitter fotografiu súkromného lietadla so slovami "vraciam sa domov". Obnovenú premiéru v drese Marseille môže absolvovať v piatkovom stretnutí Ligue 1 na trávniku Metz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona