Pavol Vígľašskej Huty neplatil výživné, posedí si rok za mrežami

NETKY.SK • 3 August 2016, 16:25 • 2 min
Pavol Vígľašskej Huty neplatil výživné, posedí si rok za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA – Trest jeden rok odňatia slobody nepodmienečne za neplatenie výživného potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 32-ročného Pavla Harazína z Vígľašskej Huty, časť Kalinka. Dlh voči synovi, ktorý žije s matkou Miroslavou, dosiahol 1 890 eur.

slovakia

left justify in out

Otec povinnosť prispievať na päťročného Jakuba ignoruje. K neplneniu vyživovacej povinnosti sa priznal na hlavnom pojednávaní a sľúbil rest vyrovnať. Okresný súd vo Zvolene Harazína poslal na rok do väzenia, pretože za neplnenie vyživovacej povinnosti ho už v roku 2014 odsúdili na podmienku a ďalší podmienečný trest nebolo možné uložiť.

 

V minulosti osemkrát súdne trestaný Harazín sa voči ročnému väzeniu odvolal. Žiadal, aby odvolací súd upustil od ďalšieho potrestania, pretože v súčasnosti si odpykáva súhrnný nepodmienečný trest 37 mesiacov a to je pre neho dostatočné na nápravu. Odvolací senát mu nevyhovel s tým, že nie je na to dôvod. Poukázal na Harazínovu kriminálnu minulosť i skutočnosť, že za neplatenie výživného dostal podmienku. Nepoučil sa, ani nezaplatil a dlh voči potomkovi narástol.

 

Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona