Pavol Staňo je novým asistentom trénera v Termalici Nieciecza

NETKY.SK • 24 Február 2018, 12:36 • 2 min
Pavol Staňo je novým asistentom trénera v Termalici Nieciecza

NIECIECZA - Slovenský bývalý futbalový obranca Pavol Staňo bude opäť pôsobiť v poľskom prvoligovom klube Bruk-Bet Termalica Nieciecza, nie však už ako hráč, ale asistent trénera. Informuje o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport. Staňo doteraz trénoval treťoligové Krásno nad Kysucou.

slovakia

left justify in out

"Po pondelkovej prehre v Zabrze klub odvolal trénera a na lavičku si sadol Jacek Zieliňski. Vedenie mu ponúklo adeptov na post asistenta a on si vybral mňa. Na rozhodnutie som mal dve hodiny. Už na jeseň som mal zaujímavé ponuky, ale v Krásne som mal rozrobenú prácu a nechcel som odísť. Takáto ponuka sa však neodmieta, ide pre mňa o veľkú šancu. Myslím si, že spolupráca s koučom Zieliňským bude fungovať. Ideme tvrdo makať a zachrániť mužstvo v lige," povedal Staňo. Termalici Nieciecza patrí po 23. kole predposledné 15. miesto so ziskom 21 bodov.

Štyridsaťročný Staňo (nar. 29. septembra 1977) pozná veľmi dobre poľské prostredie, v tamojšej najvyššej súťaži sa v novembri 2016 postaral o výnimočný rekord, keď si pripísal 243. štart a prekonal dovtedajšie legionárske maximum Srba Aleksandara Vukoviča (242). Staňo pôsobil v Poľsku od roku 2007. Postupne hrával za Poloniu Bytom, Jagielloniu Bialystok, Koronu Kielce, Podbeskidzie Bielsko-Biala a spomenutú Niecieczu. Na Slovensku hral za Rimavskú Sobotu či Spartak Trnava. S Artmediou Petržalka sa v sezóne 2005/2006 predstavil v skupinovej fáze Ligy majstrov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona