Pavol Rusko je v tom až po uši, mafiánom údajne poskytol fotografiu a vyplatil aj zálohu za vraždu

NETKY.SK • 18 December 2017, 11:04 • 2 min
Pavol Rusko je v tom až po uši, mafiánom údajne poskytol fotografiu a vyplatil aj zálohu za vraždu

BRATISLAVA – Bývalý minister hospodárstva a exšéf televízie Markíza Pavol Rusko údajne mafiánom poskytol fotografiu a všetky potrebné informácie o vtedajšej spoločníčke Silvii Volzovej, ktorá sa mala stať obeťou nájomnej vraždy.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v anonymizovanom uznesení Krajského súdu v Bratislave, ktoré si TASR vyžiadalo na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Rusko mal dokonca zaplatiť aj zálohu za Volzovej odstránenie vo výške 16,5-tisíc eur, teda 500-tisíc slovenských korún. Z uznesenia taktiež vyplýva, že Rusko mal „v úmysle prinútiť proti vôli poškodenej previesť obchodné podiely tejto spoločnosti vo výške 50 percent podielu na základnom imaní vo vlastný prospech alebo v prospech doposiaľ nezistenej osoby a následne po prevode týchto majetkových práv v uvedenej výške ju fyzicky zlikvidovať spolčil s osobami z banskobystrickej zločineckej skupiny.“

 

V spise sa uvádza, že Rusko v októbri 1997 prišiel do Banskej Bystrice, kde sa stretol s Mikulášom Černákom a Milošom Kaštanom. Na stretnutí sa mal Rusko s momentálne už odsúdenými dohodnúť, že za 663-tisíc eur, vtedy 20-miliónov slovenských korún, prinútia poškodenú previesť vlastnícke práva v prospech Ruska a následne ju odstránia. Volzová sa v tom čase zdržiavala prevažne v Bratislave a tak sa Černák s Kaštanom dohodli s Róbertom Lališom, aby im s tým pomohol. Ten údajne pristal na dohodu.

 

Podľa uznesenia sa všetci obvinení o mesiac neskôr stretli v bratislavskom Holiday Inn, kde im mal Rusko potvrdiť svoju objednávku na odstránenie poškodenej a „odovzdal im v písomnej forme údaje k poškodenej, a to minimálne v rozsahu fotografia, popis osoby, konkrétnej adresy, kde sa poškodená zdržiava, informácie o zvykoch poškodenej.“ V priebehu nasledujúcich dvoch dní malo dôjsť k vyplateniu spomínanej zálohy a vtedy mala zločinecká skupina začať nazhromažďovať informácie a sledovať Volzovskú.

 

Dohoda medzi zúčastnenými zlyhala vtedy, keď sa Černák v decembri dostal do väzenia. Rusko verí, že na základe dokazovania sa mu podarí očistiť svoje meno a preukáže sa jeho nevina. Celú kauzu považuje za jeden veľký výmysel a obvinenia označil za klamstvá.

 

Pavol Rusko je momentálne vyšetrovaný na slobode. Musel odovzdať svoj cestovný pas, aby sa predišlo jeho možnému úteku do zahraničia. Je povinný pravidelne sa hlásiť u probačného úradníka a nosiť lokalizačný náramok. Ruska obvinili z objednania si vraždy v roku 1997. Proti nemu vypovedal bývalý šéf banskobystrickej mafie Mikuláš Černák, ktorý si vo väzení odpykáva doživotný trest za iné vraždy. Do celej kauzy sú zapletený Miloš Kaštan, Róbert Lališ (Kýbel) a Mikuláš Černák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies