Pavol R. sa dnes dostaví na pojednávanie priamo z cely, kauza s kyselinou mu nevyšla

NETKY.SK • 16 December 2020, 07:55 • 2 min
Pavol R. sa dnes dostaví na pojednávanie priamo z cely, kauza s kyselinou mu nevyšla

V dnešných hodinách by malo padnúť na Najvyššom súde definitívne rozhodnutie v prípade zmenky. Začiatok pojednávania je naplánovaný na 11-tu hodinu.

slovakia

left justify in out

Kauza zmenky 

Už v priebehu včerajšieho dňa (utorok 15.12.) očakávala široká verejnosť vynesenie rozsudku v kauze zmenky televízie Markíza pre dvoch obžalovaných Mariana K. a Pavla R. Ich trest na 19 rokov za mrežami nie je ešte stále právoplatný.

 

img

 

Zdravotný stav 

Pavol R. vo včerajších hodinách pred plánovaním pojednávaním informval súd doručením lekárskej správy, že sa zo zdravotných dôvodov nemôže na pojednávaní zúčastniť, a okrem toho nedal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Dnešné pojednávanie vo veci zmenky bude bez Pavla R., včera ho mali v parku napadnúť

 

Dôvodom jeho zlého zdravotného stavu mala byť kyselina, ktorú mal na neho vyliať neznámy útočník ešte v pondelok večer, keď si bol údajne zabehať. Súd si dal však preveriť, či nešlo o výhovorku. 

 

img

 

Zadržaný 

Zranenia sa nakoniec vyvrátili. Obžalovaný preto strávil uplynulú noc vo väzenskej cele. Ešte vo včerajších hodinách ho zadržala polícia na príkaz súdu. Lekárska správa od kontroverzného lekára Petra Liptáka (účasník protestov proti koronavírusovým opatreniam) mu už tentoraz nepomohla. 

 

Portál Refresher prišiel s informáciou, že dnešného pojednávania sa Pavol R. nemôže zúčastniť pre svoje závažné zdravotné problémy, a síce, že kyselina mu poškodila dýchacie cesty.

 

"Potvrdzujem, že na základe procesných úkonov odvolacieho súdu bol včera v poobedňajších hodinách zatknutý Pavol R. Ďalší postup bude známy v priebehu dnešného dňa," uviedol jeho obhajca Marek Para.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies