Pavol Paška odstupuje z funkcie predsedu NR SR

NETKY.SK • 16 November 2014, 11:09 • 2 min
Pavol Paška odstupuje z funkcie predsedu NR SR

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) odstupuje z funkcie.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes v Košiciach počas návštevy volebného štábu Richarda Rašiho.
      

„Som rád, že Košičania ukázali v referende, ktoré sme vyhrali, čo si myslia o ľuďoch, ktorí dávajú svojmu rodnému mestu, vždy aj na politickej úrovni, len to, čo dokážu,“ povedal Paška. Poďakoval sa za to, že Richard Raši a poslanci Smeru-SD budú ďalej rozvíjať mesto Košice. 
      

„Záleží mi na tomto meste, záleží mi na Slovensku a už mám dosť. Preto je tu moja manželka. Nikto mi nebude rozvracať rodinu. Preto oznamujem, že napriek víťazstvu v referende odstúpim z pozície predsedu Národnej rady, lebo chcem, aby Slovensko fungovalo ako normálna krajina, aby politiku nerobilo zopár anarchistov na uliciach,“ vyhlásil Paška.
      

Zároveň dodal, že všetky detaily oznámi na budúci týždeň. Pašku by na čele parlamentu údajne mohol nahradiť niekto z úzkeho vedenia Smeru-SD.

 

 Paška oznámil odchod po viacerých protestoch, na ktorých ľudia žiadali jeho odchod z funkcie. Demonštrácie organizoval Alojz Hlina. Opozícia žiada Paškovu hlavu za to, že ho vidí za údajným tunelovaním slovenského zdravotníctva aj za podozrivým nákupom CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Šéf parlamentu opozičné obvinenia odmieta, reagoval na ne trestnými oznámeniami. Prvý protest proti Paškovi Hlina zorganizoval pred Paškovým domom v Košiciach, kam prišli stovky ľudí, na Námestie SNP v Bratislave prišla viac ako tisícka. Hlina avizoval pokračovanie protestov, ak Paška neodstúpi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies