Pavol Hurajt zapálil oheň SZU 2015 v Tatrách a Osrblí

NETKY.SK • 24 Január 2015, 20:14 • 2 min
Pavol Hurajt zapálil oheň SZU 2015 v Tatrách a Osrblí

ŠTRBSKÉ PLESO - Po šestnástich rokoch sa pod Tatrami rozhorel univerziádny oheň, v sobotu krátko pred 19.00 h ho počas slávnostného otvorenia 27. svetovej zimnej univerziády zapálil bývalý reprezentant Slovenska v biatlone Pavol Hurajt.

slovakia

left justify in out

Pod skokanské mostíky na Štrbskom Plese doniesla pochodeň s ohňom trojnásobná víťazka súťaží v behu na lyžiach na SZU 1993 v Zakopanom Ľubomíra Iľanovská. Štafetu odovzdala bronzovej olympioničke z Londýna 2012, strelkyni, členke Medzinárodného olympijského výboru a ambasádorke podujatia v Štrbskom Plese a Osrblí Danke Bartekovej a z jej rúk potom pochodeň putovala k Pavlovi Hurajtovi.

 

Slovenská časť svetovej zimnej univerziády 2015 potrvá do 1. februára. Predchádzajúca domáca SZU 1999 bola pre Slovensko so ziskom 18 cenných kovov najúspešnejšia v ére samostatnosti. Prvý raz bola SZU v Tatrách v roku 1987. Na 27. svetovej zimnej univerziáde bude na Slovensku súťažiť približne 390 športovcov z celého sveta. 

 

Na Slovensku sa bude súťažiť v skokoch na lyžiach, v severskej kombinácii, v behu na lyžiach a v biatlone. Prezident Medzinárodnej federácie univerzitného športu (FISU) Claude-Louis Gallien označil Slovensko za ideálne pre organizáciu takéhoto podujatia. Vyzdvihol krásnu prírodu, veľmi dobré klimatické podmienky, vynikajúce ľudské zdroje a technické zázemie. 

 

„Organizátori mali extrémne krátky čas na to, aby pripravili toto podujatie, rozhodovalo sa pred menej ako rokom. Myslím si, že napriek tomu pripravili v Osrblí, aj tu na Štrbskom Plese, veľmi dobré podmienky,“ uviedol Juraj Draxler, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona