Pavol Hrušovský v Ríme slávnostne odhalil bustu Alexandra Dubčeka

NETKY.SK • 21 Január 2011, 08:24 • 2 min
Pavol Hrušovský v Ríme slávnostne odhalil bustu Alexandra Dubčeka

Pavol Hrušovský v Ríme slávnostne odhalil bustu Alexandra Dubčeka

slovakia

left justify in out

img

Za účasti talianskeho prezidenta Giorgia Napolitana dnes v Ríme podpredseda Národnej rady SR Pavol Hrušovský slávnostne odhalil bustu Alexandra Dubčeka.
      Na slávnostnom akte boli prítomní aj taliansky minister zahraničných vecí Franco Frattini a rímsky primátor Gianni Alemanno. Námestie v centre Ríma, na ktorom bustu odhalili, zároveň pomenovali Bratislavským námestím.
      "Pre nás to bolo gesto a pocta," povedal v rozhovore pre TASR zahraničný poradca podpredsedu parlamentu Tomáš Zálešák. Dodal, že ide o úspech slovenskej diplomacie, znamená to ďalšie kontakty medzi SR a Talianskom, ale aj medzi Bratislavou a Rímom.
      Dubček je v Taliansku známou postavou, v príhovoroch rezonoval i jeho prínos pre demokratický ponovembrový vývoj na Slovensku. Povedať o čelnom predstaviteľovi Pražskej jari, že "bol reformný komunista, to by bolo príliš málo", dodal Zálešák.
      Pracovná návšteva podpredsedu slovenského parlamentu sa začala v utorok a potrvá do 21. januára. V stredu Hrušovský absolvoval spoločnú večeru s podpredsedom talianskej Poslaneckej snemovne Roccom Buttiglionem.
      Témami rozhovoru boli aj otázky hospodárskej krízy a možnosti jej politického zvládania, súčasná situácia v Európskej únii. Obaja politici sa tiež dotkli vzťahov medzi cirkvou a štátom, či úlohy cirkvi v modernej spoločnosti.
      Hrušovského program pokračuje dnes večer vo Vatikáne, kde bude rokovať so sekretárom Svätej stolice pre vzťahy so štátmi Mons. Dominiquom Mambertim a čaká ho večera s kardinálom Jozefom Tomkom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies