Pavol Hammel uvedie koncom novembra na trh nový album

NETKY.SK • 16 November 2015, 08:27 • 2 min
Pavol Hammel uvedie koncom novembra na trh nový album

BRATISLAVA - Slovenský spevák a hudobník Pavol Hammel vydá 27. novembra nový album s názvom Z pekla šťastie. Novinka bude obsahovať desať skladieb, pričom výhradným autorom hudby je samotný Hammel. O texty sa postarali Kamil Peteraj, Vlado Slivka a Milan Lasica.

slovakia

left justify in out

"Milan mi napísal ešte v roku 1967 text k piesni Zaklínač hadov a keď sme sa teraz stretli, povedali sme si, že sme mali 48-ročnú prestávku, že je najvyšší čas ju prerušiť. Milan mi potom dodal text Žil som dva životy, ktorý som zhudobnil," uviedol 66-ročný hudobník, ktorý nahrával skladby na Slovensku aj v Česku. "Nahrával som jednu polovicu v štúdiu vo Viničnom pri Bratislave a druhú v Prahe - striedavo podľa nálady pesničiek a s rôznymi hudobníkmi. Bolo to príjemné nahrávanie, mal som čas, nepotreboval som byť zavretý v štúdiu, nahrávalo sa podľa nálady a najmä - museli byť okolo mňa pohodoví muzikanti. Nerobil som album, ale jednotlivé pesničky, ktorým som až pri nahrávaní dával náladu, ich celkové vyznenie sme často dotvárali priamo v štúdiu," vysvetlil Hammel.


Pri nahrávaní s ním spolupracovali hudobníci Radim Hladík (gitary), Juraj Burian (gitary), Petr Tichý (kontrabas), Vítek Pospíšil (klavír), Peter Preložník (syntetizátor), Igor Skovay či Michal Pajdiak (obaja bicie), pričom posledný menovaný mal na starosti aj mastering a zvukovú réžiu a spoločne s Hammelom aj produkciu albumu. O grafickú stránku albumu sa postaral fotograf a dizajnér Vladimír Yurkovič. Prvým singlom sa stala pieseň Ešte si neprišla, ktorú Hammel nahral s herečkou a speváčkou Soňou Norisovou. Hudobník plánuje na jar absolvovať k novému albumu aj česko-slovenské turné.


Pavol Hammel v roku 1963 spoluzakladal kapelu The Jets, ktorá sa neskôr premenovala na Prúdy. Formácia vydala v roku 1969 svoj jediný album s názvom Zvonky zvoňte. Hammel debutoval ako sólový interpret o rok neskôr eponymnou štúdiovkou, neskôr vydal albumy ako Som šťastný, keď ste šťastní (1972), Hráč (1974), Čas malín (1981), Čierna ovca, biela vrana (1985), Život je... (1997), Starí kamoši (2002), Kreditka srdca (2004) či Nočná galéria (2011). S Mariánom Vargom spolupracoval na nahrávkach Zelená pošta (1972), Na druhom programe sna (1976), Všetko je inak (1989) a Labutie piesne (1993).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies