Pavol Hammel pripravuje Z pekla šťastie Tour 2016

NETKY.SK • 24 Február 2016, 14:44 • 2 min
Pavol Hammel pripravuje Z pekla šťastie Tour 2016

BRATISLAVA - Jarné koncertné pódiá po celom Slovensku budú patriť jednej z najvýznamnejších osobností slovenskej populárnej hudby Pavlovi Hammelovi.

slovakia

left justify in out

V závere minulého roka vydal pod názvom Z pekla šťastie svoj v poradí už 37 album a k viac ako tisícke doteraz odohraných koncertov pridá tento rok tridsiatku ďalších na Slovensku aj v Česku.

 

Z pekla šťastie Tour 2016 začne Pavol Hammel 2. apríla koncertom v Bratislave, už deň nato Stropkov a ďalšími mestami budú Košice (4.4.), Prešov (5.4.), Lučenec (6.4.), Piešťany (7.4.), Skalica (11.4.), opäť Bratislava (12.4.), Nitra (13.4.) a Trnava (14.4.).

 

Pavol Hammel sa na hudobnej scéne pohybuje už viac ako polstoročie a málokto poznamenal slovenskú i českú hudobnú scénu tak významne ako práve on. Začiatkom 60. rokov založil legendárnu skupinu Prúdy a postupne s ňou vydal nezabudnuteľné a do dnešných dní kritikou i fanúšikmi vysoko oceňované albumy Zvonky zvoňte, Zelená pošta, Na II. programe sna, Šľahačková princezná, Stretnutie s tichom alebo Čas malín. S Mariánom Vargom sa ako autori hudby podpísali aj pod prvý slovenský rockový muzikál Cyrano z predmestia.

 

Pavol Hammel je autorom hudby úspešného baletu Everest pre Slovenské národné divadlo. Amatérsky sa venuje aj výtvarnému umeniu a nie je prekvapením, že aj na tomto poli žne úspechy a vystavuje pravidelne doma aj v zahraničí. Momentálne sa venuje promotérskej činnosti a je spolumajiteľom úspešnej umeleckej agentúry. S menom Pavla Hammela sú spojené hity Medulienka, Čierna ruža, Smutná ranná električka, Mladosť, Kamalásky, Cirkus leto, ZRPŠ či Učiteľka tanca. Sú dokladom toho, že Pavol Hammel bol vždy tvorcom pesničiek, ktoré sa zapísali do zlatého fondu slovenskej populárnej hudby. A zostal ním dodnes.

 

S úplne novými piesňami z nedávno vydaného albumu Z pekla šťastie, na ktorom sa textársky podieľali Kamil Peteraj, Milan Lasica a Vlado Slivka, ale aj s pesničkami, ktoré sám radí medzi svoje best of, sa Pavol Hammel predstaví aj na plánovanej koncertnej šnúre. Na koncertoch ho bude sprevádzať kapela zložená z vynikajúcich a Hammelovi hudobne blízkych muzikantov v obsadení: Juraj Burian (gitary), Petr Tichý (kontrabas), Vítek Pospíšil (klávesy), Michal Pajdiak (bicie) a ako špeciálny hosť sa turné zúčastní aj speváčka Andrea Zimányiová.

 

Prvá, jarná časť Z pekla šťastie Tour 2016 obsiahne desať miest. Vstupenky na uvedené koncerty sa dajú zakúpiť prostredníctvom webovej stránky drhorak.sk, siete Ticketportal.sk, Predpredaj.sk a v miestach konania jednotlivých koncertov. TASR informovala PR manažérka Beáta Rožárová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona