Pavoľ Habera skritizoval ministerku Milanovú. Tá mu to bez váhania vrátila!

NETKY.SK • 23 December 2021, 14:48 • 2 min
Pavoľ Habera skritizoval ministerku Milanovú. Tá mu to bez váhania vrátila!

Spevácka legenda Habera prednedávnom narážal na plánované zrušenie kvót na slovenskú hudbu v rádiách. Negatívne sa vyjadril aj na adresu ministerky Natálie Milanovej. Tá zareagovala a rozhodne si nedala servítku pred ústa.

slovakia

left justify in out

„Slovenskí hudobníci mali potýčku s ministerstvom kultúry, lebo tí chceli dosiahnuť, aby sa na Slovensku hralo menej slovenskej hudby. Ja by som pani ministerku veľmi pozdravoval v tejto chvíli – a práve po tejto pesničke. Lebo táto pesnička a mnohé iné dokazujú, že nie sme úplne na ho*no. Ďakujem Adamovi, že mi to pripomenul, že nie sme na ho*no,“ povedal uplynulú nedeľu v živom prenose finálového kola česko-slovenskej Superstar Pavol Habera.

 

img

 

Ministerka Milanová sa rozhodla reagovať a pre portál Plus 1 deň povedala, že výroky Pavla Haberu o kvótach slovenskej hudby v súkromných rádiách podľa nej spĺňajú definíciu hoaxu.

 

„Pán Habera sa snaží navodiť dojem, ako keby ministerstvo kultúry diktovalo playlist a rotácie skladieb v jednotlivých rádiách. Nie je to pravda od roku 1989, keď pán Habera žal najväčšie hudobné úspechy," vyjadrila.

 

img

 

Natália Milanová vysvetlila, že o programe rádií majú rozhodovať ich dramaturgovia či algoritmus. „Štát určoval, čo majú ľudia robiť, a autoritársky štýl vládnutia tu viedol pán Mečiar a jeho vláda, ktorým spieval pán Habera na ich mítingoch,“ dodala ministerka.

 

Návrh však nakoniec neprešiel. Slovenským rádiám tak zostala povinnosť hrať 35 % slovenskej hudobnej produkcie.

 

Súvisiaci článok: Obrovské pobúrenie slovenských hudobníkov! Posielajú drsný odkaz ministerke kultúry



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona