Pavol Abrhan: Zákon o významných investíciách treba zmeniť

NETKY.SK • 26 September 2014, 11:54 • 2 min
Pavol Abrhan: Zákon o významných investíciách treba zmeniť

BRATISLAVA – Zákon o významných investíciách treba zmeniť. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii opozičný poslanec Národnej rady (NR) SR Pavol Abrhan (KDH), ktorý plánuje predložiť do parlamentu na rokovanie októbrovej schôdze poslanecký návrh novely tohto zákona, pripraveného spolu so straníckymi kolegami Monikou Gibalovou, Martinom Froncom a Mariánom Radošovským.

slovakia

left justify in out

"Predseda KDH Ján Figeľ dal v mene opozičných poslancov tento zákon na posúdenie Ústavnému súdu (ÚS) SR v júni tohto roku. Napriek tomu sme sa s kolegami poslancami, poslankyňou Gibalovou, poslancom Froncom a poslancom Radošovským rozhodli predložiť túto novelu zákona, ktorá vlastne ruší zákon o významných investíciách," spresnil.
      

"Rozhodli sme sa nečakať na rozhodnutie ÚS, ale takýmto spôsobom Ústavnému súdu pomôcť, aby nemusel o tomto konflikte rokovať. Jedným z dôvodov podania tohto návrhu, v tomto čase, je aj odovzdanie petície s viac ako 3600 podpismi od signatárov v Bratislave, prevažne z Petržalky," doplnil Abrhan.
      

Strana KDH informovala o zámere obrátiť sa so zákonom na ÚS SR už v máji 2014. Vláda zákon o významných investíciách podľa predsedu KDH Figeľa doteraz využila raz, keď obišla obyvateľov a samosprávu bratislavskej mestskej časti Jarovce pri schválení pomoci pre projekt Metropolis v januári tohto roka.
      

Právna norma nadobudla účinnosť 1. augusta 2013. Za významnú investíciu považuje stavbu s investičnými nákladmi najmenej 100 miliónov eur a minimálne 300 novovytvorenými pracovnými miestami. Nie je pri nej potrebné záväzné stanovisko obce ako dotknutého orgánu v územnom konaní, s výnimkou banských stavieb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies