Pavlovs dostal za doping v Soči 18-mesačný trest

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 12:25 • 2 min
Pavlovs dostal za doping v Soči 18-mesačný trest

ŽENEVA - Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) potrestala Lotyša Vitalijsa Pavlovsa zákazom činnosti na 18 mesiacov. Dôvodom suspendácie je pozitívny dopingový nález, ktorý mal 24-ročný útočník tímu Dinamo Riga na olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

Pavlovsovi pôvodne hrozil až dvojročný trest, ale IIHF zvolila miernejšiu verziu, pretože "hráč sa dopustil dopingového previnenia neúmyselne a pri vyšetrovaní naplno spolupracoval s antidopingovými komisármi". Suspendácia vyprší 30. októbra 2015.

 

IIHF prešetruje aj prípad ďalšieho Lotyša Ralfsa Freibergsa. Dvadsaťdvaročnému obrancovi, ktorý pôsobí v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA v drese Bowling Green State, zistili v Soči zakázaný steroid. IIHF uviedla, že vyšetrovanie v jeho prípade stále prebieha. Freibergs je však provizórne suspendovaný a z toho dôvodu nemôže štartovať na blížiacich sa MS v bieloruskom Minsku.

 

Pavlovs, ktorý bol jedným zo šiestich dopingových hriešnikov na ZOH v Soči, mal v odobranej vzorke po štvrťfinále s Kanadou (1:2) stopy po zákazanom stimulante metylhexanamíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies