Pavlovič odsúdený za vraždu Jozefa Mišenku žiada obnovu konania

NETKY.SK • 19 December 2020, 16:48 • 2 min
Pavlovič odsúdený za vraždu Jozefa Mišenku žiada obnovu konania

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 11. januára verejné zasadnutie s Milanom Pavlovičom, ktorý je právoplatne odsúdený v kauze vraždy topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku.

slovakia

left justify in out

Súd má rozhodovať o návrhu Pavloviča  na povolenie obnovy konania. Senát ŠTS v júni 2012 uznal v kauze vraždy Mišenku štyroch obžalovaných vinnými z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchanej organizovanou skupinou. Trom uložil tresty odňatia slobody na 25 rokov a jednému na doživotie.


Doživotný trest uložil Ivanovi Skalickému, pretože už bol predtým odsúdený za vraždu. Verdikt potom potvrdil odvolací senát Najvyššieho súdu SR. Spolu s nimi prokurátor žaloval aj Viliama Mišenku, ktorý údajne vraždu financoval, ale podľa súdu sa tento skutok nepodarilo preukázať.

 

Ďalší vývoj prípadu


V prípade odsúdeného Trajkova bola neskôr povolená obnova konania, súdy mu však opätovne uložili a potvrdili 25 ročný trest. Ivan Skalický a Ronald Mišech rovnako žiadali obnovu konania.

 

Súd však v roku 2018 vec odročil na neurčito, pričom predloženými dôkazmi a skutočnosťami uvedenými dvojicou sa mal zaoberať príslušný prokurátor úradu špeciálnej prokuratúry.

 

 

img

 


Podľa Trestného poriadku môže súd povoliť obnovu konania, ak vyjdú najavo skutočnosti alebo dôkazy súdu skôr neznáme, ktoré by mohli samy osebe alebo v spojení so skutočnosťami a dôkazmi už skôr známymi odôvodniť iné rozhodnutie o vine, alebo vzhľadom na ktoré by pôvodne uložený trest bol v zrejmom nepomere k závažnosti činu alebo k pomerom páchateľa. 

 

Vražda Jozefa Mišenku


Podnikateľa Jozefa Mišenku zavraždili 20. júla 2010 ráno. Útočníci z idúceho auta do vozidla Mercedes vystrieľali približne 30 rán zo samopalu. Prokurátor to označil za typickú mafiánsku popravu.

 

Podľa súdu sa preukázalo, že vraždu si objednal za nezistenú sumu obžalovaný podnikateľ Milan Pavlovič z Topoľčian u Ivana Skalického a Róberta Trajkova.

 

Strieľal podľa súdu občan Macedónska Goran, ale tento balkánsky štát ho i napriek úsiliu slovenskej justície nevydal na stíhanie do cudziny.

 

Ronalda Mišecha odsúdili aj za drogový zločin, pretože v jeho dome sa našlo zariadenie na výrobu marihuany a väčšie množstvo rastlín i sušiny konope siateho.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona